Menu

Η σπουδαία μπαλαρίνα Julie Kent σχολιάζει τις πιο διάσημες σκηνές μπαλέτου από ταινίες (video)

Η διάσημη μπαλαρίνα Τζούλι Κεντ (Julie Kent), κορυφαία χορεύτρια με το American Ballet Theatre από το 1993 έως το 2015 και σημερινή καλλιτεχνική διευθύντρια του Washington Ballet, σχολιάζει τις διασημότερες σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες σε ένα ξεχωριστό video που δημοσίευσε στο διαδίκτυο το περιοδικό Vanity Fair. Το διάσημο περιοδικό δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι του στο Youtube ένα video διάρκειας 25 λεπτών, με την σπουδαία μπαλαρίνα Julie Kent να σχολιάζει σκηνές μπαλέτου από ταινίες των τελευταίων 60 ετών, από Τα Κόκκινα Παπούτσια (The Red Shoes) του 1948 έως Το Λευκό Κοράκι (The White Crow) του 2018. Η διάσημη μπαλαρίνα με μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα στην ιστορία του Αμερικανικού μπαλέτου, αναλύει κάθε σκηνή με την πολυετή εμπειρία της καθώς και η ίδια πρωταγωνιστούσε στην ταινία Κεντρική Σκηνή (Center Stage).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Julie Kent στην πραγματικότητα ήταν σύμβουλος στην ταινία "Μαύρος Κύκνος" (Black Swan). Στο video του Vanity Fair, η ίδια μιλάει για τη δουλειά στο στούντιο πριν την παραγωγή της ταινίας με τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι (Darren Aronofsky) για να τον βοηθήσει να κατανοήσει την εξέλιξη των διπλών ρόλων, της Οντέτ και της Οντίλ. Για να έχει περισσότερη έμπνευση, ο Darren Aronofsky παρακολούθησε μια παράσταση της Λίμνης των Κύκνων με την Julie Kent και το American Ballet Theatre. Μάλιστα η Julie Kent έδωσε στην μπαλαρίνα του American Ballet Theatre, Σάρα Λέιν (Sarah Lane) το διπλό ρόλο της Νάταλι Πόρτμαν (Natalie Portman) στη σκηνή του χορού.

Μιλώντας για την ταινία The Red Shoes, η Julie Kent περιγράφει το αρχικό καστ της ταινίας που περιελάμβανε τους χορευτές Μόιρα Σίρερ (Moira Shearer), Λεονίντ Μασίν (Léonide Massine) και Ρομπέρ Χέλπμανν (Sir Robert Helpmann) ως τα αστέρια του μπαλέτου εκείνης της εποχής. Επίσης τους συγκρίνει με σημερινά αστέρια του μπαλέτου Μίστι Κόπλαντ (Misty Copeland), James Whiteside, Ιζαμπέλλα Μπόιλστον (Isabella Boylston) και Ντέιβιντ Χάλμπεργκ (David Hallberg). 

Σε ότι αφορά την ταινία Center Stage, η Julie Kent περιγράφει τα γυρίσματα της σκηνής του μπαλκονιού από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα με τον διάσημο χορευτή Ίθαν Στίφελ (Ethan Stiefel) και επισημαίνει τη σημασία του ρόλου της Ιουλιέτας στην καριέρα της. Επίσης η διάσημη μπαλαρίνα μιλάει για το ρόλο της Τζούλια Στάιλς (Julia Stile) στην ταινία Φύλαξε τον τελευταίο χορό (Save the last dance) καθώς και για τις ταινίες Billy Elliot και Η Κρίσιμη Καμπή (The Turning Point). 

Δείτε παρακάτω το σχετικό video 

Πηγή: pointemagazine.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή