Menu

Dance of Dreams: Η ταινία του Μπέντζαμιν Μίλιπεντ με έμπνευση από το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ (video)

Ο διάσημος Γάλλος χορευτής και χορογράφος Μπέντζαμιν Μίλιπεντ (Benjamin Millepied) δημιούργησε μια νέα ταινία μικρού μήκους με τους χορευτές του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Ballet). "Το Dance of Dreams είναι μια στιγμή χορού, μια στιγμή επανασύνδεσης των χορευτών με την πόλη και με αυτό που τους αρέσει περισσότερο", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπέντζαμιν Μίλιπεντ για το νέο του έργο.

Το Dance of Dreams είναι σε χορογραφία από τους καλλιτέχνες Justin Peck, Dwight Rhoden, Janie Taylor και Christopher Wheeldon. 

Γυρισμένο σε εμβληματικές τοποθεσίες του Σαν Φρανσίσκο, όπως στο Παλάτι των Καλών Τεχνών και η Εθνική Περιοχή Αναψυχής Golden Gate με χορευτές του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο, το video διάρκειας έξι λεπτών βασίζεται στο μουσικό έργο Scène d’Amour του Μπέρναρντ Χέρμαν (Bernard Hermann) από το θρίλερ/ταινία μυστηρίου του 1958, Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ (Alfred Hitchcock).  

Ο διευθυντής ορχήστρας του San Francisco Ballet, Martin West επεξεργάστηκε την ηχογράφηση, η οποία ενσωματώνει περισσότερα από 150 κομμάτια που έχουν εγγραφεί από περισσότερους από 60 μουσικούς από την ορχήστρα.

Η ταινία μικρού μήκους Dance of Dreams γυρίστηκε τον Ιούνιο και περιλαμβάνει δύο σόλο και δύο pas de deux. Στο video βλέπουμε και την χορεύτρια του San Francisco Ballet, Frances Chung, η οποία ξεκινά να χορεύει τη σόλο χορογραφία στην άκρη ενός βράχου με θέα στην πόλη στο Cavallo Point. Η Τσανγκ είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη της παράσταση από την έναρξη της καραντίνας. Έμαθε τη χορογραφία από το FaceTime. Οι σκηνές στο video εναλλάσσονται με την Frances Chung να χορεύει το ίδιο σόλο στο σπίτι και αργότερα σε ανοιχτό χώρο. Η συμμετοχή της στο έργο ήταν ένα ωραίο διάλειμμα από τη ρουτίνα των τελευταίων μηνών, είπε. 

Ο Μίλιπεντ, ο οποίος θα σκηνοθετήσει και θα χορογραφήσει την επερχόμενη ταινία μεγάλου μήκους "Carmen", σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους από το Λος Άντζελες. Μελέτησε τις τοποθεσίες πριν και κατά τη διάρκεια της λήψης και παρακολούθησε την αναπαραγωγή από χειριστές φωτογραφικών μηχανών από το σπίτι του.

"Ήμουν ζωντανά στο σετ", είπε ο Μίλιπεντ. "Έβλεπα τι έκανε η κάμερα ανά πάσα στιγμή. Και επικοινωνούσα με τον χειριστή μεταξύ των λήψεων." Αν και δεν ήταν μαζί με τους χορευτές και τους τεχνικούς, παρακολουθούσε τη δημιουργία του έργου από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Στο video συμμετέχουν οι χορευτές του San Francisco Ballet, Joseph Walsh, Ellen Rose Hummel, Daniel Deivison-Oliveira Frances Chung Madison Keesler, Benjamin Freemantle.

Με πληροφορίες από: latimes.com

Δείτε παρακάτω το σχετικό video από το κανάλι του San Francisco Ballet στο Youtube.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή