Menu

Hamburg Ballet: Το μπαλέτο Ghost Light του John Neumeier σε online προβολή

Το νέο μπαλέτο του σπουδαίου χορογράφου Τζον Νεουμάιερ, με τίτλο "Ghost Light" παρουσιάζεται από 8 έως 11 Οκτωβρίου στην Αίθουσα συναυλιών του Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας. Η παράσταση που παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το ARTE Concert στις 6:00 μ.μ. ώρα Γερμανίας (7:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο για 48 ώρες. 

Το έργο Ghost Light είναι μια απάντηση στην κοινωνική απόσταση που απαιτείται σήμερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το Μπαλέτο του Αμβούργου ήταν μια από τις πρώτα μεγάλα μπαλέτα παγκοσμίως που συνέχισε τις πρόβες στη σκηνή μετά το lockdown του Μαρτίου. Έτσι δημιουργήθηκε ένα μπαλέτο για εξήντα χορευτές σε μουσική του Franz Schubert.

Ο τίτλος Ghost Light παραπέμπει σε μια αμερικανική παράδοση του θεάτρου: μετά από μια πρόβα ή μια παράσταση, μια μεταλλική βάση με λαμπατέρ τοποθετείται στη μέση της σκηνής, σηματοδοτώντας ότι η σκηνή είναι πλέον εκτός λειτουργίας για τους καλλιτέχνες. Αυτό το «φάντασμα φως» παραμένει όλη τη νύχτα μέχρι την επόμενη ημέρα να γεμίσει ξανά η σκηνή με τη ζωή.

Πληροφορίες για την παράσταση

Μουσική: Franz Schubert

Moments Musicaux, D 780

Nos. 2, 3, 1, 4, 5, 6

Allegretto in C minor, D 915 

Four Impromptus D 899

Sonata No. 18 in G major, D 894, 1st movement

Με τους χορευτές του Μπαλέτου του Αμβούργου

Χορογραφία: John Neumeier

Σκηνικά:John Neumeier

Κοστούμια:John Neumeier

Φωτισμοί:John Neumeier

Παρακολουθήστε το μπαλέτο Ghost Light από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και για 48 ώρες στο: arte.tv

επιστροφή στην κορυφή