Menu

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το δίπτυχο σύγχρονου χορού Human Βehaviour

  • Κατηγορία Νέα

Το Μπαλέτο της Εθνικής Σκηνής παρουσιάζει το έργο Human Behaviour στην Εναλλακτική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2020. Στην πρώτη του παραγωγή για την Εναλλακτική Σκηνή, το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει ένα δίπτυχο σύγχρονου χορού με τίτλο Human Βehaviour. Ο Γιάννης Μανταφούνης χορογραφεί το Point of No Return σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη και η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί το Plan B σε μουσική Δήμητρας Τρυπάνη.

Από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 και για τρεις παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι χορογραφίες των δύο καταξιωμένων χορογράφων κινούνται μεταξύ κλασικής και σύγχρονης τεχνοτροπίας δίνοντας την ευκαιρία στους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ να πειραματιστούν σε νέες φόρμες και σε μια μικρότερη κλίμακα. Συμμετέχει κουαρτέτο εγχόρδων, με διακεκριμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Point of No Return

Χορογραφία: Γιάννης Μανταφούνης

Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Στο Point of No Return, o διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης συνθέτει ένα σύγχρονο χορευτικό έργο με κινησιολογικά στοιχεία βασισμένα στην παράδοση του κλασικού χορού. Στον τόνο του έργου του Γιώργου Κουμεντάκη, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ επικεντρώνουν την ερμηνεία τους στη διαφάνεια και την αυθεντικότητα της κίνησης μέσα από το πρίσμα του κλασικού βηματολογίου. Παρότι το ομαδικό βίωμα των σωμάτων τους αντικατοπτρίζει μια άκρως κλασική χορογραφική προσέγγιση, μπορούμε να διακρίνουμε στους ερμηνευτές ένα προσωπικό στίγμα και μια ιδιαίτερα σύγχρονη αντιμετώπιση της παρουσίας και ερμηνείας της κίνησης. Εμφανή στοιχεία που σηματοδοτούν την υπογραφή του χορογράφου σε κάθε του νέο έργο.

Συμμετέχουν οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ: Γιοβάνκα Ζάριτς, Έλενα Κέκκου, Μαργαρίτα Κώστογλου, Άννα-Μαρία Μαρκοπούλου, Αγιούκα Νίττα, Ρίνα Σιμάντα, Ελευθερία Στάμου, Ρέα Τσαντούρη, Στέλιος Κατωπόδης, Γιάννης Γκάντσιος, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Άνχελ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, Γιάννης Μητράκης, Τζορντάνο Μπότσα, Γιώργος Χατζόπουλος

Plan B

Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο

Μουσική: Δήμητρα Τρυπάνη

Σκηνικά, Κοστούμια: Χρήστος Δεληδήμoς

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Η Ερμίρα Γκόρο είναι μια καλλιτέχνις κίνησης και χοροθεάτρου, που βρίσκεται πάντοτε σε αναζήτηση νέων μορφών έρευνας και επικοινωνίας των ιδεών της. Για την χορογραφία του έργου Plan B σημειώνει: «Το Plan B είναι ένας χορογραφικός πειραματισμός πάνω σε αυστηρά δομημένες, ασύμμετρες ηχητικές φόρμες. Οι χορευτές κινούνται στον χώρο σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ροή από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο και τανάπαλιν. Plan B, γιατί το Plan A δεν κατέστη δυνατό και το Plan C συμβαίνει ήδη».

Συμμετέχουν οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ: Έλενα Κέκκου, Αγιούκα Νίττα, Ελευθερία Στάμου, Ρέα Τσαντούρη, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Γιάννης Γκάντσιος, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Έλτον Ντιμρότσι, Γιώργος Παπαδόπουλος

Συμμετέχει κουαρτέτο εγχόρδων: Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Θανάσης Σουργκούνης (βιόλα), Γιάννης Στέφος (τσέλο)

16,17,18 Οκτωβρίου 2020 

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20:30 μ.μ. (Κυριακή: 19:00 μ.μ.)

Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια στο: nationalopera.gr

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά τη λειτουργία της με 30% πληρότητα στην Εναλλακτική Σκηνή. H πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων, θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο κενές θέσεις εκατέρωθεν των (μονών ή διπλών) θέσεων των καθημένων, θα αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα διασφαλίζονται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ θεατών, καθώς και μεταξύ θεατών και σκηνής-ορχήστρας, ενώ θα τηρούνται ειδικά πρωτόκολλα για τον καθαρισμό, την απολύμανση και τον κλιματισμό-εξαερισμό των χώρων της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Με πληροφορίες από: nationalopera.gr

επιστροφή στην κορυφή