Menu

World Ballet Day 2020: Τα μαθήματα, οι πρόβες και οι χορογραφίες του Μπαλέτου της Αυστραλίας (video)

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) φέτος επέστρεψε στις 29 Οκτωβρίου 2020 με ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλα μπαλέτα. Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής γιορτής του χορού, για μία ημέρα το κοινό σε όλο τον κόσμο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια μεγάλων θιάσων μπαλέτου, όπως τα μαθήματα χορού και τις πρόβες των χορευτών.

Τη φετινή χρονιά, η καθιερωμένη πλέον World Ballet Day έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς ο στόχος της είναι να ενώσει ακόμη περισσότερα τον κόσμο του μπαλέτου που δοκιμάζεται από τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού. 

Το πρόγραμμα της World Ballet Day 2020 ξεκίνησε με το Μπαλέτο της Αυστραλίας (Australian Ballet) σε ζωντανή μετάδοση από τη Μελβούρνη. Στην αρχή παρακολουθήσαμε τα καθημερινά μαθήματα των χορευτών του διάσημου θιάσου με δάσκαλο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του μπαλέτου, Ντέιβιντ Μακάλιστερ.

Οι χορευτές του διάσημου μπαλέτου μας έδειξαν πως προπονούνται στο σπίτι τους και πως δημιουργούν χορογραφίες τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού. Από όσα ξεχωρίζουν στο online πρόγραμμα του Μπαλέτου της Αυστραλίας είναι η χορογραφία με τίτλο Bodytorque Digital: New Ghost σε χορογραφία Mason Lovegrove και σε μουσική Tomas Parrish. 

Τα μαθήματα μπαλέτου, τις πρόβες των χορευτών και τις χορογραφίες που παρουσίασε το Μπαλέτο της Αυστραλίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του Australian Ballet στο Youtube, στην επίσημη σελίδα του Australian Ballet στο Facebook και στην ιστοσελίδα worldballetday.com.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή