Menu

World Ballet Day 2020: Τα μαθήματα μπαλέτου και οι πρόβες των σπουδαίων χορευτών του Royal Ballet (video)

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) φέτος επέστρεψε στις 29 Οκτωβρίου 2020 με ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλα μπαλέτα. Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής γιορτής του χορού, για μία ημέρα το κοινό σε όλο τον κόσμο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια μεγάλων θιάσων μπαλέτου, όπως τα μαθήματα χορού και τις πρόβες των χορευτών.

Τη φετινή χρονιά, η καθιερωμένη πλέον World Ballet Day έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς ο στόχος της είναι να ενώσει ακόμη περισσότερα τον κόσμο του μπαλέτου που δοκιμάζεται από τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος online μεταδόσεων της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου προβλήθηκαν τα μαθήματα χορού και οι πρόβες των χορευτών του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου σε ζωντανή μετάδοση από το Covent Garden. Παρακολουθήσαμε τα μαθήματα μπαλέτου των χορευτών στη Royal Opera House, τις πρόβες των σπουδαίων χορευτών Marianela Nunez και Vadim Muntagirov για τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία Balanchine, τις πρόβες για το έργο In Our Wishes σε χορογραφία της Cathy Marston με τους χορευτές Fumi Kaneko και Reece Clarke, το έργο Morgen με τους χορευτές Francesca Hayward και Cesar Corrales και τις πρόβες για το έργο Within the Golden Hour.

Τα μαθήματα μπαλέτου και οι πρόβες των χορευτών του Royal Ballet κατά τη διάρκεια του online προγράμματος του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, την Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2020 είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι της Royal Opera House στο Youtube, στην επίσημη σελίδα της Royal Opera House στο Facebook και στην ιστοσελίδα worldballetday.com.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή