Menu

Όσα θα δούμε στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης για το 2021

Η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021, αυτή τη φορά όμως χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης για την υποδοχή του νέου έτους, η οποία κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στην χρυσοποίκιλτη Αίθουσα Musikverein (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) της αυστριακής πρωτεύουσας, διευθύνει ο διάσημος μαέστρος Ρικάρντο Μούτι. Η διάσημη συναυλία προβάλλεται ζωντανά από την Βιέννη στην ΕΡΤ1, την Πρωτοχρονιά στις 12:15 μ.μ. 

Η φετινή συναυλία σηματοδοτεί την 6η φορά που ο Ρικάρντο Μούτι διευθύνει την Συναυλία της Βιέννης μετά το 1993, το 1997, το 2000, το 2004 και το 2008. Να σημειωθεί ότι ο Ρικάρντο Μούτι συνεργάζεται με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης για σχεδόν 50 χρόνια. 

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης μεταδίδεται σε περισσότερες από 90 χώρες και όπως κάθε χρόνο θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 

Η Φιλαρμονική της Βιέννης μας καλεί να υποδεχτούμε το νέο έτος με τις υπέροχες μελωδίες των Γιόχαν Στράους, Γιόζεφ Στράους, Γιόχαν Στράους του νεότερου, Φραντς φον Σουπέ, Κάρλ Τσέλερ, Carl Millöcker, Κάρελ Κόμζακ Β'.

Επίσης στην Συναυλία συμμετέχει το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης με τους κορυφαίους χορευτές του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εντυπωσιακές χορογραφίες του διάσημου χορευτή και χορογράφου Χοσέ Κάρλος Μαρτίνεθ (José Carlos Martínez) σε εμβληματικούς χώρους της Βιέννης. Τα κοστούμια των χορευτών είναι σχεδιασμένα από τον Κριστιάν Λακρουά (Christian Lacroix).

Με πληροφορίες από: wienerphilharmoniker.at

επιστροφή στην κορυφή