Menu

Το υπέροχο Pas de deux από τον Δον Κιχώτη με τους A' χορευτές της ΕΛΣ, Ελεάνα Ανδρεούδη και Βαγγέλη Μπίκο

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μας προσκάλεσαν να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με μια ξεχωριστή γιορτή της μουσικής και του χορού που προβλήθηκε ζωντανά μέσα από τα social media του ΚΠΙΣΝ, αλλά και στην τηλεόραση μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ2.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του προγράμματος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν το pas de deux από το μπαλέτο Δον Κιχώτης του Λούντβιχ Μίνκους με τους Πρώτους χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελεάνα Ανδρεούδη και Βαγγέλη Μπίκο. 

Το διάσημο pas de deux από το μπαλέτο Δον Κιχώτης που παρακολουθήσαμε ήταν σε χορογραφία Τιάγκο Μπορντίν, βασισμένη στην κλασική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά, σε σκηνικά του Γιώργου Σουγλίδη, ενώ τα κοστούμια είναι σχεδιασμένα από την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια, Μαίρη Κατράντζου. 

Το υπέροχο αυτό pas de deux, ένα από τα διασημότερα του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου, με τους Α' χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μπορείτε να το παρακολουθήσετε ξανά μέσα από το video της εκδήλωσης από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο επίσημο κανάλι του SNFCC Stavros Niarchos Foundation Cultural Center στο Youtube και στην επίσημη σελίδα του SNFCC στο Facebook. 

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την ξεχωριστή αυτή βραδιά στο ΚΠΙΣΝ μέσα από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό SNFCC στο instagram.

Φωτογραφίες από SNFCC instagram (@snfcc)

επιστροφή στην κορυφή