Menu

World Ballet Day 2021: H γιορτή του χορού επιστρέφει με ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλα μπαλέτα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά με πολλές εκπλήξεις και ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλους θιάσους μπαλέτου. Τη φετινή χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου θα εορταστεί στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Λάτρεις του μπαλέτου από όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω social media για μια ημέρα τα μαθήματα μπαλέτου των χορευτών μεγάλων θιάσων μπαλέτου, τις πρόβες, αποσπάσματα από γνωστές χορογραφίες, μοναδικές συνεντεύξεις και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των καλλιτεχνών σε μεγάλα θέατρα του κόσμου. 

Σε αυτή την γιορτή του μπαλέτου φέτος συμμετέχουν το Μπαλέτο της Αυστραλίας (The Australian Ballet), το Μπαλέτο Μπολσόι (Bolshoi Ballet) και το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου (Royal Ballet). Έτσι στις 19 Οκτωβρίου 2021 καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μεταδίδονται μέσω social media, δωρεάν σε 6 ηπείρους, στιγμιότυπα από τις πρόβες και τη ζωή των χορευτών πίσω από τη σκηνή αλλά και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Τα αστέρια του μπαλέτου για μια ημέρα μας δίνουν μια γεύση από την καθημερινότητά τους ως επαγγελματίες χορευτές.

Λόγω των προκλήσεων και των ειδικών συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, οι μεγάλοι θίασοι χορού δυσκολεύτηκαν να επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα των παραστάσεων τους. Η επιστροφή των χορευτών στη σκηνή και του κοινού στα μεγάλα θέατρα είναι δύσκολη και γίνεται υπό προϋποθέσεις.

Έτσι φέτος ο στόχος της Wold Ballet Day είναι να αναδείξει την σημασία και την αντοχή αυτής της μορφής τέχνης μπροστά στις προκλήσεις, αναδεικνύοντας το ταλέντο των ανθρώπων που δημιουργούν χορογραφίες και εργάζονται σε μεγάλους θιάσους μπαλέτου σήμερα.

Οι ζωντανές μεταδόσεις στο πλαίσιο της World Ballet Day 2021 θα προβληθούν μέσω Facebook, Youtube και TikTok ενθουσιάζοντας τους λάτρεις του μπαλέτου σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από: broadwayworld.com

 

επιστροφή στην κορυφή