Menu

Τι είναι ο συγχρονισμός στο χορό και πως επιτυγχάνεται

  • Κατηγορία Νέα

Στο χορό ο συγχρονισμός είναι η κίνηση με τον ρυθμό της μουσικής. Ωστόσο ο τέλειος συγχρονισμός είναι κάτι περισσότερο από την εκτέλεση των βημάτων απλά ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής. Ο συγχρονισμός για να επιτευχθεί απαιτεί πρακτική εξάσκηση προκειμένου να εκπαιδευτεί το μυαλό και το σώμα να αισθάνεται το ρυθμό της μουσικής.

Όταν επιτευχθεί ο άψογος συγχρονισμός, είναι πιο εύκολη η έκφραση των συναισθημάτων με τις κινήσεις χορού χωρίς προσπάθεια μέτρησης του ρυθμού με το μυαλό. Έτσι ο χορός γίνεται πιο φυσικός και το σώμα προσαρμόζεται ανά πάσα στιγμή στις κινήσεις που πρέπει να εκτελεστούν με την κάθε μουσική. 

Οι επαγγελματίες χορευτές είναι εξειδικευμένοι στον τέλειο συγχρονισμό με τη μουσική και οι κινήσεις τους όταν χορεύουν γίνονται αβίαστα. Ο σωστός συγχρονισμός είναι εξίσου σημαντικός για κάθε είδος χορού.

Μερικές συμβουλές για να επιτευχθεί ο τέλειος συγχρονισμός:

- Μην ακούτε τους στίχους. Ο συγχρονισμός είναι κάτι περισσότερο από τη σημασία των λέξεων ενός τραγουδιού.

- Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση για να έχετε την αίσθηση του ρυθμού ακούγοντας μόνοι σας τη μουσική.

- Εξασκηθείτε στον αυτοσχεδιασμό στο χορό χωρίς να ακολουθήσετε συγκεκριμένη αλληλουχία κινήσεων.

- Αν ο αυτοσχεδιασμός σας φαίνεται δύσκολος πάρτε συγκεκριμένες χορευτικές κινήσεις που θέλετε να ενσωματώσετε σε ένα τραγούδι και συμπληρώστε τα κενά με άλλες κινήσεις. Μπορείτε να ορίσετε ένα συγκεκριμένο θέμα για τις κινήσεις χορού που θα ακολουθεί το σώμα σας. Μερικές φορές ο καθορισμός ενός συγκεκριμένου θέματος στο χορό κινητοποιεί τη σκέψη και βοηθάει στο συγχρονισμό της κίνησης με το ρυθμό της μουσικής.

- Είναι σημαντικό να υπάρχει αίσθηση του χώρου.

- Σε πολλές περιπτώσεις το να ακολουθείτε ακριβώς τη μουσική δεν είναι τόσο σημαντικό. Ο δικός σας συγχρονισμός πρέπει να ακολουθεί και να συμπληρώνει την μουσική. Ιδανικός συγχρονισμός δεν σημαίνει απαραίτητα να κινείστε ακριβώς στο ρυθμό της μουσικής. Σκεφτείτε την μουσική σαν παρτενέρ με την οποία θέλετε διηθηθείτε μια ιστορία μαζί.

Πηγή: liveabout.com

επιστροφή στην κορυφή