Menu

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης 2022: Ο μαέστρος θρύλος Daniel Barenboim και οι εντυπωσιακές χορογραφίες

H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, για μία ακόμη χρονιά, μας κάλεσε να υποδεχτούμε το νέο έτος με μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη υπέροχες μελωδίες και χορό. Η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης (Musikverein). Προβλήθηκε σε περισσότερες από 90 χώρες και την παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία για το 2022 διηύθυνε ο διάσημος μαέστρος, Daniel Barenboim (Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ). Η φετινή ήταν η τρίτη εμφάνισή του στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, γεγονός που τον καθιστά τον πιο δημοφιλή μαέστρο της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης τα τελευταία 15 χρόνια.

Το πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας για το 2022 περιλάμβανε πολλά αγαπημένα έργα του Johann Strauss Junior, συμπεριλαμβανομένων των Thousand and One Nights και Overture to Die Fledermaus, καθώς και έξι έργα που ακούστηκαν για πρώτη φορά στη Συναυλία της Πρωτοχρονιάς. Όπως συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο διάσημο βαλς όλων των εποχών, Ο Όμορφος Γαλάζιος Δούναβης (An der schönen, blauen Donau) και το Εμβατήριο Ραντέτσκυ (Radetzky March).

Κατά τη διάρκεια της Συναυλίας, οι τηλεθεατές μεταφέρθηκαν στα Ανάκτορα Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn) στη Βιέννη. Είναι από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά ανάκτορά της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα έως το 1918 και αποτελούν σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης με 6,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Στον επιβλητικό χώρο αλλά και τους κήπους των Ανακτόρων Σενμπρούν, οι ταλαντούχοι χορευτές του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης παρουσίασαν χορογραφίες του διάσημου χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπαλέτου της Βιέννης, Martin Schläpfer (Μάρτιν Σλάπερ) με τη μελωδία του έργου Tausend und eine Nacht, Walzer op.346 του Johann Strauss Sohn (Γιόχαν Στράους του νεότερου). Τα κοστούμια των χορευτών ήταν σχεδιασμένα από τον σχεδιαστή μόδας Arthur Arbesser. Στη Συναυλία συμμετείχε και η Ισπανική Σχολή Ιππασίας με τα διάσημα άλογα Lipizzaner. 

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX και μπορείτε να την παρακολουθήσετε έως και 7/1/2022 στην on demand πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για το 2022 που έχουν δημοσιευτεί στους επίσημους λογαριασμούς της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου της Βιέννης στο Instagram (@wienerstaatsoper, @wienerstaatsballettofficial).

επιστροφή στην κορυφή