Menu

Η πιο ρομαντική φωτογραφία από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα στην Royal Opera House

Το υπέροχο μπαλέτο Romeo and Juliet σε χορογραφία Kenneth MacMillan παρουσιάζεται αυτό το μήνα στην Royal Opera House με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές του Royal Ballet. Είναι μια από τις διασημότερες παραγωγές μπαλέτου σε μουσική Sergei Prokofiev και σε σκηνικά και κοστούμια Nicholas Georgiadis, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1965 με πρωταγωνιστές τους θρυλικούς χορευτές Margot Fonteyn και Rudolf Nureyev. H ξεχωριστή χορογραφία δίνει τη δυνατότητα στους πρωταγωνιστές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα από τις ερμηνείες τους ως καταδικασμένοι εραστές του κλασικού έργου του William Shakespeare.

Ο MacMillan και ο Nicolas Georgiadis για το σχεδιασμό των σκηνικών εμπνεύστηκαν από τα ιταλικά έργα ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής Quattrocento, από τον Σαίξπηρ και την ταινία Ρωμαίος και Ιουλιέτα του 1960 του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο MacMillan εμπνεύστηκε επίσης από την παραγωγή του μπαλέτου Romeo and Juliet του χορογράφου John Cranko για να συμπεριλάβει τις μάχες στις σκηνές της αγοράς. 

Ένα υπέροχο στιγμιότυπο από την παράσταση Romeo an Juliet που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην Royal Opera House δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η διάσημη χορεύτρια Melissa Hamilton, το βράδυ της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022. Στην φωτογραφία βλέπουμε μια σκηνή από το μπαλέτο με την διάσημη μπαλαρίνα Melissa Hamilton στο ρόλο της Ιουλιέτας και τον κορυφαίο χορευτή Ryoichi Hirano στο ρόλο του Ρωμαίου. 

H Royal Opera House παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων της στην Βασιλική Όπερα, συνεχίζει και τις online μεταδόσεις παραστάσεων μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της (roh.org.uk). Έτσι μέχρι της 6 Μαρτίου μπορείτε να παρακολουθήσετε online το μπαλέτο Marguerite and Armand με τους διάσημους χορευτές Zenaida Yanowsky και Roberto Bolle.

Φωτογραφίες από Instagram @__melissahamilton, @dancersdiary, @royaloperahouse

επιστροφή στην κορυφή