Menu

Χορευτές από την Ουκρανία και τη Ρωσία χόρεψαν στη Νάπολη κάνοντας έκκληση για ειρήνη

Μια παράσταση με κορυφαίους χορευτές πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου, στο Θέατρο San Carlo στη Νάπολη της Ιταλίας, για την ειρήνη στην Ουκρανία. Στο ξεχωριστό γκαλά μπαλέτου με τίτλο “Ballet for Peace – Stand With Ukraine” συμμετείχαν 26 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, εκ των οποίων πέντε Ρώσοι και εννέα Ουκρανοί χορευτές στέλνοντας το μήνυμά τους για ειρήνη. Οι διάσημοι χορευτές παρουσίασαν αποσπάσματα από γνωστά μπαλέτα με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για την Ουκρανία.

Η παράσταση που έγινε sold out πραγματοποιήθηκε σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διάσημου χορευτή και καλλιτεχνικού παραγωγού, Alessio Carbone και συμμετείχαν οι ταλαντούχοι χορευτές Maria Yakovleva, Denis Cherevichko, Iana Salenko, Dinu Tamazlacaru, Oleksandr Ryabko, Silvia Azzoni, Anastasia Matvienko, Denis Matvienko, Ganna Muromtseva, Timofy Bykovets, Kateryna Shalkina, Oscar Chacon, Maria Kochetkova, Sebastian Kloborg, Olga Smirnova, Victor Caixeta, Timofej Andrijashenko, Nicoletta Manni, Alexei Popov, Anna Chiara Amirante, Alessandro Staiano, Katja Khaniukova, Gabriele Frola, Anastasia Gurskaya, Stanislav Olshanskyi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση χόρεψε η διάσημη μπαλαρίνα Olga Smirnova, η οποία έφυγε τον προηγούμενο μήνα από το Μπαλέτο Μπολσόι και πλέον θα χορεύει με το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας. Επίσης στο γκαλά μπαλέτου συμμετείχε και η κορυφαία χορεύτρια της Όπερας του Κιέβου, Anastasia Gurskaya, η οποία έφυγε από την Ουκρανία εν μέσω μαχών.

Παρά το στόχο της παράστασης, η προοπτική να συμμετέχουν στην παράσταση Ρώσοι χορευτές και να χορέψουν στην ίδια σκηνή με Ουκρανούς χορευτές φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του πρόξενου της Ουκρανίας στη Νάπολη, ο οποίος ζήτησε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της παράστασης να ακυρωθεί. Όμως η παράσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά την παρουσία διαδηλωτών έξω από το θέατρο, οι οποίοι κρατώντας ουκρανικές σημαίες εξέφρασαν την αντίδρασή τους με την συμμετοχή Ρώσων χορευτών στην παράσταση.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την παράσταση που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό @euronewsculture στο instagram και video που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Θεάτρου San Carlo @teatrosancarlo στο instagram.

Πηγή: euronews.com

Φωτογραφίες από instagram @euronewsculture

επιστροφή στην κορυφή