Menu

8 ταινίες με χορό στο Netflix που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση

  • Κατηγορία Νέα

Ο χορός είναι κίνηση, ρυθμός αλλά και τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων. Κάθε είδος χορού απαιτεί πολλά χρόνια εξάσκησης, ταλέντο αλλά και πειθαρχία. Η ενασχόληση με το χορό είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά γίνεται τρόπος ζωής και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ακόμη και αν παρακολουθούμε video με χορό η διάθεση μας ανεβαίνει και θέλουμε να κινηθούμε στο ρυθμό της μουσικής.

Έχουν κυκλοφορήσει πολλές ταινίες με θέμα το χορό και τη ζωή των χορευτών. Ανεξάρτητα από την υπόθεση κάθε χορευτική ταινία μας ξεσηκώνει μέσα από την κίνηση και τον ρυθμό. Ακολουθούν ορισμένες ταινίες με θέμα το χορό και ταλαντούχους πρωταγωνιστές που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix και σίγουρα θα σας κάνουν να θέλετε να χορέψετε.

Πιάσε το Ρυθμό (Feal the beat) (2020)

Μια οικογενειακή ταινία χορού αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Elissa Down και σενάριο Michael Armbruster και Shawn Ku. Πρωταγωνιστούν οι Sofia Carson, Enrico Colantoni και Wolfgang Novogratz. Η ιστορία ακολουθεί την νεαρή χορεύτρια April Dibrina, η οποία αναζητά την επιτυχία στο Broadway. Όμως ένα λάθος την αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό της στο Ουισκόνσιν. Εκεί αναλαμβάνει να καθοδηγήσει μια τοπική και χαριτωμένη ομάδα χορού σε έναν διαγωνισμό. Διδάσκοντας αυτή τη μικρή ομάδα χορού, η April αναθεωρεί τις προτεραιότητες στη ζωή της με τη στήριξη των ανθρώπων που την αγαπούν πραγματικά. Μια συγκινητική και ρομαντική ταινία χορού που αξίζει να δείτε.

I am a Dancer (1972)

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι ένας Χορευτής" αποκαλύπτει τον κόσμο του θρυλικού χορευτή και χορογράφου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Στην ταινία βλέπουμε στιγμές από τη ζωή του Νουρέγιεφ ως κορυφαίος χορευτής πίσω και μπροστά στη σκηνή καθώς και κορυφαίες συνεργασίες της καριέρας του όπως με την απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα Margot Fonteyn. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει και το μπαλέτο "Μαργαρίτα και Αρμάνδος" που δημιουργήθηκε το 1963 από τον Sir Frederick Ashton ειδικά για τους Rudolf Nureyev και Margot Fonteyn και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα La Dame aux Camélias του 1848 του Αλέξανδρου Δουμά και άλλες προσαρμογές της ίδιας ιστορίας, όπως η όπερα La traviata του 1853 του Τζουζέπε Βέρντι.

Work it (2020)

Μία αμερικανική κωμωδία σε σκηνοθεσία Laura Terruso και σενάριο Elysa Koplovitz Dutton. Παραγωγοί της ταινίας είναι η Alicia Keys και Leslie Morgenstein, ενώ πρωταγωνιστούν οι Sabrina Carpenter, Liza Koshy, Keiynan Lonsdale, Michelle Buteau και Jordan Fisher. Η ιστορία ακολουθεί την πανέξυπνη αλλά αδέξια μαθήτρια λυκείου Quinn Ackerman, η οποία προσπαθεί να περάσει στη σχολή των ονείρων της. Προκειμένου να πετύχει το στόχο της μεταμορφώνει την ίδια και μια ομάδα αουτσάιντερ χορευτών σε πρωταθλητές. Μια ταινία τρυφερή και ευχάριστη ταινία γεμάτη ρυθμό που σας κάνει να θέλετε να χορέψετε.

Step Sisters (2018)

Μία αμερικανική κωμική ταινία χορού σε σκηνοθεσία Charles Stone III και σενάριο Chuck Hayward. Πρωταγωνιστούν οι Megalyn Echikunwoke, Lyndon Smith, Eden Sher και Marque Richardson. Η ιστορία ακολουθεί την Jamilah, μία νεαρή Αφροαμερικανή που κυνηγάει το όνειρό της να μπει στο Χάρβαρντ. Έτσι αποφασίζει να βοηθήσει τα κορίτσια μίας αδελφότητας να κερδίσουν έναν δύσκολο διαγωνισμό χορού. 

Ω ναι, μπαλέτο (2020)

Μία ταινία ινδικής παραγωγής σε σκηνοθεσία και σενάριο Sooni Taraporevala. Πρωταγωνιστούν οι Julian Sands, Achintya Bose και Manish Chauhan. Η υπόθεση σχετίζεται με έναν δάσκαλο μπαλέτου, ο οποίος ανακαλύπτει δύο ταλαντούχους έφηβους από το Μουμπάι που αντιμετωπίζουν μισαλλοδοξία και απόρριψη καθώς κυνηγούν τα όνειρά τους. Μια εμψυχωτική και ευχάριστη ταινία με εντυπωσιακή σκηνοθεσία και όμορφα πλάνα. 

Χορεύοντας με την αλήθεια - Battle (2018)

Μια νορβηγική εφηβική ταινία σε σκηνοθεσία Katarina Launing και πρωταγωνιστές τους Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Vebjørn Enger, Stig R. Amdam. Η υπόθεση ακολουθεί την νεαρή χορεύτρια Αμάλιε, της οποίας η γεμάτη ανέσεις ζωή καταρρέει μετά τη χρεωκοπία του πατέρα της. Όμως ο χορευτής του χιπ χοπ Μίκαελ την παρασύρει σε ένα νέο ρυθμό.

Χορεύοντας με την αλήθεια - Freestyle (2022) 

Μια νορβηγική εφηβική ταινία σε σκηνοθεσία Ingvild Søderlind και πρωταγωνιστές τους Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Ellen Dorrit Petersen, Bao Andre Nguyen. Σε συνέχεια της ταινίας Χορεύοντας με την αλήθεια - Battle, η Αμάλιε ενθουσιάζεται όταν η ομάδα χορού που έχει με τον Μίκαελ επιλέγεται σε διαγωνισμό στο Παρίσι. Όμως η Αμάλιε αποσυντονίζεται όταν ξαναβλέπει μετά από καιρό τη μητέρα της. Μια ευχάριστη και συγκινητική ταινία γεμάτη ρυθμό.

Into the beat - Χόρεψε με την καρδιά σου (2020)

Μια γερμανική εφηβική ταινία σε σκηνοθεσία Stefan Westerwelle με πρωταγωνιστές τους Alexandra Pfeifer, Yalany Marschner, Ina Geraldine Guy, Helen Schneider, Trystan Pütter. Η υπόθεση σχετίζεται με μια έφηβη μπαλαρίνα που ανακαλύπτει τυχαία το χιπ χοπ και πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση: να ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της ή το νέο της πάθος; Μια εμψυχωτική και ρομαντική ταινία με πολύ χορό.

επιστροφή στην κορυφή