Menu

Ο κόσμος του μπαλέτου αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ - Τα συγκινητικά μηνύματα κορυφαίων χορευτών

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 με την είδηση του θανάτου της να σκορπά θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. «Η βασίλισσα απεβίωσε εν ειρήνη στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα», ανέφερε η ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. 

Μέσα σε λίγες ώρες από την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας, το διαδίκτυο πλημμύρισε από συγκινητικά μηνύματα θλίψης και αποχαιρετισμού στην Ελισάβετ. Η Royal Opera Houce αποχαιρέτησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ δημοσιεύοντας στα social media το μήνυμα του Διευθύνοντας Συμβούλου (CEO) της Βασιλικής Όπερας, Alex Beard. «Με τεράστια θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Η στήριξη της στη Βασιλική Όπερα ήταν πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για όλους τους καλλιτέχνες και το προσωπικό μας και η μακροχρόνια υποστήριξή της στις τέχνες εκτιμήθηκε βαθιά», αναφέρει ο Alex Beard.

Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να πουν το δικό τους «αντίο» στην επί 70 χρόνια Βασίλισσα της Βρετανίας ήταν και πολλοί κορυφαίοι χορευτές. 

Η πρώην πρίμα Αγγλίδα μπαλαρίνα Dame Darcey Bussell δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από μια συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media: «Λυπηθήκαμε πολύ για την απώλεια της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ, οι σκέψεις μας πηγαίνουν στη Βασιλική Οικογένεια. Μια εξαιρετική και εμπνευσμένη γυναίκα. Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας για μια ζωή και για όλα όσα κάνατε για τις Τέχνες».

Ο σπουδαίος Ιταλός χορευτής Roberto Bolle δημοσίευσε ένα video από τη συνάντησή του με τη βασίλισσα στο παρελθόν όταν είχε χορέψει μαζί με την πρίμα μπαλαρίνα Darcey Bussell. «Το τέλος μιας εποχής. Μεγάλη θλίψη για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, μιας μονάρχη που μπόρεσε να ερμηνεύσει τον ρόλο της στην ιστορία όσο καμία άλλη. Αίσθηση καθήκοντος, υπεράσπιση αξιών, σεβασμός στους θεσμούς…. Ήταν μεγάλη τιμή να σας γνωρίσω και να εμφανιστώ για εσάς, τόσο στη σκηνή της Βασιλικής Όπερας όσο και στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για το Χρυσό Ιωβηλαίο. Αξέχαστες στιγμές που θα κουβαλάω πάντα στην καρδιά μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Roberto Bolle στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Roberto Bolle μαζί με την κορυφαία χορεύτρια του Βασιλικού Μπαλέτου Zenaida Yanowsky χόρεψαν το pas de deux της τρίτης πράξης από το μπαλέτο "Η Λίμνη των Κύκνων" στο πλαίσιο των εορτασμών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον Ιούνιο του 2002, στην αίθουσα χορού στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ παρουσία της Βασίλισσας.

Η κορυφαία χορεύτρια της Royal Opera House, Luren Cuthbertson έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: «Είθε η βασίλισσα Ελισάβετ να αναπαυθεί εν ειρήνη και να αναστηθεί εν δόξα». Οι ουρανοί άνοιξαν εν αναμονή αυτής της είδησης και τότε εμφανίστηκε ένα διπλό ουράνιο τόξο. Μια αξέχαστα συγκλονιστική στιγμή μετά από μια αξέχαστη βασιλεία».

«Μια βαθιά θλίψη που νιώθω και νιώθει ο κόσμος αυτή τη στιγμή με την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Πλαισιώνει την ιστορία με ασύγκριτο τρόπο. Προσωπικά πάντα πίστευα ότι ήταν αθάνατη και ότι μαζί της θα είμαστε πάντα προστατευμένοι. Μια έμπνευση για πάντα. Σας ευχαριστώ για τόσα πολλά», έγραψε η διάσημη μπαλαρίνα και κορυφαία χορεύτρια της Royal Opera House, Marianela Nunez.

Η κορυφαία χορεύτρια της Royal Opera House, Francesca Hayward, στον προσωπικό της λογαριaσμό στο instagram, έγραψε χαρακτηριστικά: «Η γυναίκα που δεν έχω γνωρίσει ποτέ αλλά πάντα ήξερα. Θα μου λείψεις Βασίλισσα Ελισάβετ». 

Το δικό τους «αντίο» είπαν και οι διάσημοι χορευτές Paloma Herrera, Angel Corella και πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο δημοσιεύοντας στα social media, φωτογραφίες από τη συνάντησή τους στο παρελθόν με την Βασίλισσα Ελισάβετ. 

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις συγκινητικές αναρτήσεις των χορευτών

Φωτογραφίες από twitter, Instagram @darceybussellofficial @palomaherrera_official

επιστροφή στην κορυφή