Menu

World Ballet Day 2022: Πότε επιστρέφει η μεγάλη γιορτή του μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλους θιάσους μπαλέτου. Φέτος η γιορτή του χορού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. 

Σε μια ημέρα αφιερωμένη στο χορό, οι λάτρεις του μπαλέτου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα από τα social media, τις πρόβες των ταλαντούχων χορευτών κορυφαίων θιάσων μπαλέτου του κόσμου, σπάνιες συνεντεύξεις αλλά και όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια μεγάλων θεάτρων. Δείτε τα αστέρια του χορού μέσα από live μεταδόσεις που μεταδίδονται για μια ημέρα δωρεάν σε έξι ηπείρους.

Φέτος στη World Ballet Day συμμετέχουν το Μπαλέτο της Αυστραλίας (The Australian Ballet), το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου (Royal Ballet), το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας (Bayerisches Staatsballett), το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης (Wiener Staatsballett), το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Staatsballett Berlin), το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας (Royal Danish Ballet), το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (English National Ballet), το Μπαλέτο της Σκωτίας (Scottish Ballet), Royal Academy of Dance, San Francisco Ballet και άλλοι διάσημοι θίασοι μπαλέτου του κόσμου. 

Τα αστέρια του μπαλέτου για μια ημέρα μας δίνουν μια γεύση από την καθημερινότητά τους ως επαγγελματίες χορευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μπαλέτο της Αυστραλίας γιορτάζει φέτος 60 χρόνια μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα live μεταδόσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πλαίσιο της World Ballet Day 2022 μέσα από το κανάλι του στο Youtube.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου είναι μια στιγμή για να ανοίξουμε τις πόρτες του στούντιο του The Australian Ballet και να μοιραστούμε την δουλειά των χορευτών μας σε καθημερινή βάση. Πριν από κάθε παράσταση, είναι ώρες πρόβας και η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου είναι η ευκαιρία να δείτε την ομορφιά του μπαλέτου, που παρουσιάζεται μπροστά σας με τον πιο άμεσο τρόπο», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του The Australian Ballet, David Hallberg.

Με πληροφορίες από: australianballet.com.auworldballetday.com

επιστροφή στην κορυφή