Menu

Ο κορυφαίος José Martinez αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού

Ο José Martinez διορίστηκε νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. O 53χρονος Ισπανός χορευτής διαδέχεται την Aurélie Dupont, η οποία παραιτήθηκε στις 31 Ιουλίου 2022. 

Ο José Carlos Martínez (Χοσέ Κάρλος Μαρτίνεθ) ήταν για πολλά χρόνια χορευτής αστέρι του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Έχει χορέψει σε πάρα πολλά μπαλέτα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου συμπεριλαμβανομένων των έργων των σπουδαίων καλλιτεχνών Rudolf Nureyev, Mats Ek, Pina Bausch, William Forsythe και Paul Taylor. Το 1997 προήχθη σε κορυφαίος χορευτής του Paris Opera Ballet εντυπωσιάζοντας με την ερμηνεία του στο μπαλέτο "La Sylphide" (Η Συλφίδα). Μετά από πολλά επιχυμένης καριέρας, αποσύρθηκε από τη σκηνή το 2011 παρουσιάζοντας την παραγωγή "Les Enfants du Paradis" (Τα παιδιά του παραδείσου) που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος. Από το 2011 έως το 2019 επέστρεψε στην πατρίδα του την Ισπανία για να διευθύνει την Εθνική Ομάδα Χορού στη Μαδρίτη. Από τότε συνεργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με διάσημους θιάσους μπαλέτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι José Martínez δημιούργησε τις εντυπωσιακές χορογραφίες στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης για το 2021. 

Ο José Martinez αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού από τις 5 Δεκεμβρίου 2022. Η επίσημη ανακοίνωση από την Όπερα του Παρισιού έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2022 με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού να αναφέρει: "Ο Alexander Neef, Γενικός Διευθυντής, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του José Martinez ως Διευθυντή Χορού στην Όπερα του Παρισιού. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 5 Δεκεμβρίου 2022".

Πηγές: lemonde.fr, dancemagazine.com

επιστροφή στην κορυφή