Menu

Vaslav Nijinsky: Επετειακό Γκαλά Μπαλέτου προς τιμήν του στο Λονδίνο

  • Κατηγορία Νέα

Το ετήσιο Γκαλά Μπαλέτου «Russian Ballet Icons Gala» φέτος είναι αφιερωμένο στον θρυλικό χορευτή Vaslav Nijinsky. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί 10 Μαρτίου 2013 στη σκηνή της Αγγλικής Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Λονδίνο.

Στην παράσταση θα συμμετέχει η ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, υπό τη διεύθυνση του Valeriy Ovsyannikov.

Τη βραδιά αυτή οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά αποσπάσματα από το ρεπερτόριο του Nijinsky, όπως τα μπαλέτα: Petrushka, Les Sylphides, Scheherazade, The Spectre of the Rose, The Afternoon of a Faun, καθώς και σύγχρονα αριστουργήματα από σύγχρονους χορογράφους, όπως οι: Wayne Eagling, Wayne McGregor, Jerome Robbins, Kim Brandstrup, Auguste Bournavile  και  Russell Maliphant. 

Επίσης στην παράσταση θα χορέψουν διάσημοι χορευτές από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα μπαλέτου παγκοσμίως, όπως από τα Θέατρα Bolshoiκαι Mariinsky, το Royal Ballet (Βασιλικό Μπαλέτο), το English National Ballet (Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας), το Royal Danish Ballet (Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας), την Vienna Staatsoper (Όπερα της Βιέννης) και το Stanislavski Theatre.

Οι κορυφαίοι χορευτές που θα εμφανιστούν στη σκηνή είναι οι ακόλουθοι: Leanne Benjamin, Alina Cojocaru, J’aime Crandall, Dmitriy Gruzdev, Dmitry Gudanov, Kirill Kurlyaev, Alban Lendorf, Marianela Nunez, Evgenia Obraztsova, Artem Ovcharenko, Ludmila Pagliero, Giuseppe Picone, Ivan Putrov, Marianna Ryzhkina, Thiago Soares, Iñaki Urlezaga, Edward Watson,  Maria Yakovleva και Svetlana Zakharova.

 

Vaslav Nijinsky

Ο Vaslav Nijinsky γεννήθηκε 12 Μαρτίου 1890 στο Κίεβο και ήταν Ρώσος χορευτής μπαλέτου, χορογράφος και ο αδελφός της Bronislava Nijinska. Θεωρείται ο σπουδαιότερος χορευτής του 20ου αιώνα και ήταν ο πρώτος που εισήγαγε το μοντερνισμό στις χορογραφίες του μπαλέτου. Το 1900 εισήχθη  στην Σχολή Μπαλέτου Imperial Ballet School της Αγίας Πετρούπολης και έκανε το ντεμπούτο του με το Θέατρο Mariinsky το 1907. Με τα θεαματικά του άλματα και την απαράμιλλη χάρη έγινε διάσημος και χόρεψε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους με τις διάσημες μπαλαρίνες Anna Pavlova και Tamara Karsavina.

  

Πηγή πληροφοριών: balletnews.co.uk

Πηγή εικόνας: digitalgallery.nypl.org

Επίσημο siteπαράστασης: http://russianballeticons.com/

επιστροφή στην κορυφή