Menu

Ρωμαίος και Ιουλιέτα με το Μπαλέτο της ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • Κατηγορία Νέα

Η επιτυχημένη παράσταση μπαλέτου «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» σε μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ που παρουσιάστηκε πέρυσι από την  Εθνική Λυρική Σκηνή, φέτος επιστρέφει στις 5, 6 και 7 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής .

Ο χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ, Ρενάτο Τζανέλλα χορογραφεί μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης που γράφτηκε ποτέ, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή στην οποία σκηνικά έχει σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Θεοφάνης, ενώ τα εντυπωσιακά κοστούμια η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του έργου, ο Ρενάτο Τζανέλλα φαντάζεται τα γεγονότα να διαδραματίζονται στην πατρίδα του, τη Βερόνα, «σήμερα, ανάμεσα σε δύο ισχυρές οικογένειες, των οποίων οι αξίες και οι πεποιθήσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι Καπουλέτοι είναι συντηρητικοί άνθρωποι που μεγαλώνουν με αυστηρές αρχές την κόρη τους Ιουλιέττα και αποφασίζουν να την παντρέψουν με τον πλούσιο Πάρη, ώστε να της εξασφαλίσουν ένα σίγουρο μέλλον. Οι Μοντέγοι είναι επίσης αριστοκράτες, όμως είναι φιλελεύθεροι και έδωσαν στον Ρωμαίο τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Οι δύο οικογένειες έχουν εμπλακεί σε μία πολιτική σύγκρουση που κρατά εδώ και πολλές γενιές».

Το αριστουργηματικό μπαλέτο του Προκόφιεφ, το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε τρεις παραστάσεις 5, 6 και 7 Απριλίου. Τη μουσική διεύθυνση της ορχήστρας της ΕΛΣ έχει αναλάβει ο Λουκάς Καρυτινός. Στο ρόλο του Ρωμαίου εμφανίζονται εκ περιτροπής: ο Ντανίλο Ζέκα (5, 7/4) και ο Βαγγέλης Μπίκος (6/4) και της Ιουλιέτας: η  Ευριδίκη Ισαακίδου (5, 7/4) και η Μαρία Κουσουνή (6/4).

Προπώληση εισιτηρίων:

από τα ταμεία του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ:
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
και Ομήρου 8, Αθήνα

καθώς και

από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: 
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα παρακάτω
links:

http://www.nationalopera.gr/gr/event/romaios-kai-ioulietta-/

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=1402

Πηγές πληροφοριών: nationalopera.gr, athinorama.gr

 

επιστροφή στην κορυφή