Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN 2013: Οι νικητές των βραβείων

ΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN 2013: Οι νικητές των βραβείων

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη 18-22 Απριλίου και τα ονόματα των νικητών ανακοινώθηκαν. Όλοι οι νικητές των βραβείων έλαβαν ένα μοναδικό βραβείο - ένα κρυστάλλινο αντίγραφο του χάλκινου γλυπτού που παριστάνει το πόδι της μεγάλης μπαλαρίνας Anna Pavlova.

Το Πρώτο Βραβείο (Grand Prix) κέρδισε η κορυφαία μπαλαρίνα του Βαυαρικού Μπαλέτου Lucia Lacarra. Η διάσημη μπαλαρίνα έλαβε το βραβείο από τον διεθνούς φήμης χορογράφο Hans van Manen, ο οποίος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής. 

Το Βραβείο του χορευτή που διακρίνεται για τη δεξιοτεχνία του κέρδισε ο Joseph Gatti, Σολίστ του Boston Ballet. Το Βραβείο της μπαλαρίνας που διακρίνεται για τη δεξιοτεχνία της μοιράστηκαν οι Κορυφαίες Χορεύτριες: Ashley Bouder (New York City Ballet) και Iana Salenko (Staatsballett Berlin). 

Το Βραβείο για το χορευτή που διακρίνεται για την εκφραστικότητα του η κριτική επιτροπή απένειμε στον Κορυφαίο Χορευτή Herman Cornejo (American Ballet Theatre), ενώ το Βραβείο για την μπαλαρίνα που διακρίνεται για την εκφραστικότητα της κέρδισε η Πρώτη Σολιστ Olga Smirnova (Bolshoi Theatre). 

Το Βραβείο για το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι μοιράστηκαν οι Κορυφαίοι Χορευτές Elisa Carrillo Cabrera και Mikhail Kaniskin (Staatsballett Berlin) καθώς και Jurgita Dronina και Fabien Voranzhe (Dutch National Ballet). 

Ο περσινός νικητής, Daniel Ulbricht (Κορυφαίος Χορευτής του New York City Ballet), κέρδισε το Βραβείο Κοινού. 

Οι νικητές των βραβείων καθορίζονται με μυστική ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή. Φέτος μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι διάσημοι καλλιτέχνες: Boris Eifman, Edward Klug, Vladimir Malakhov, Kevin O'Hare, Aaron Watkin, David Dawson, Hans van Manen, Denis Matvienko, Igor Zelenskiy, Yuri Fateev, Galina Stepanenko και Yuri Possokhov. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η θρυλική μπαλαρίνα και χορογράφος Natalia Makarova.

Πηγή πληροφοριών: izvestia.ru
Πηγή εικόνας:
Dance Open Ballet Festival Facebook

balleton.gr