Menu

Alina Cojocaru: Φιλανθρωπικό Gala στο Sadler's Wells του Λονδίνου

  • Κατηγορία Νέα

Η Alina Cojocaru, διάσημη μπαλαρίνα και Κορυφαία Χορεύτρια του Royal Ballet, το Μάιο του 2008 ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα για την υποστήριξη των προσφύγων του Βουκουρεστίου που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες (Hospices of Hope – Ξενώνες της Ελπίδας) οργανώνοντας μια gala παράσταση μπαλέτου. Φέτος στις 12 Μαΐου θα παρουσιάσει άλλο ένα φιλανθρωπικό gala πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Τη συγκεκριμένη βραδιά θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το κλασικό ρεπερτόριο αλλά και νέες ή σπάνιες χορογραφίες των Marius Petipa, John Neumeier, Tim Rushton, Johan Kobborg και άλλων.

Μεταξύ των διεθνώς αναγνωρισμένων αστεριών του μπαλέτου που θα χορέψουν στο Gala μαζί με την Alina Cojocaruθα είναι οι Κορυφαίοι Χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας Daria Klimentova και Vadim Muntagirov, οι Κορυφαίοι Χορευτές του Royal Ballet Steven McRae και Johan Kobborg, ο Κορυφαίος Χορευτής του Μπαλέτου του Αμβούργου Thiago Bordin. Επίσης στην παράσταση θα συμμετέχει ο βιρτουόζος του βιολιού Charlie Siem. Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει το χορευτικό υπερθέαμα θα είναι η Manning Camerata, ένας άλλος παλιός υποστηρικτής του Hospices of Hope. Η ολοκληρωμένη λίστα με τα ονόματα των χορευτών, χορογράφων και μουσικών που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Alina Cojocaru ταξίδεψε πρόσφατα στο Βουκουρέστι για να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών στο Hospice of Hope. Επίσης επισκέφθηκε την Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Ρουμανίας και χαίρεται για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους μαθητές θα χορέψουν στο έργο Salute του Johan Kobborg, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στη Βρετανία.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τους πρόσφυγες του Ξενώνα της Ελπίδας στο Βουκουρέστι.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.sadlerswells.com/show/An-Evening-for-Hospices-of-Hope

 

Πηγή πληροφοριών: dancetabs.com

Πηγή εικόνας: m.pinterest.com 

 

επιστροφή στην κορυφή