Menu

Η Λίμνη των Κύκνων σε 3D από το Mariinsky Ballet

To Μπαλέτο του Θεάτρου Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη εταιρεία μπαλέτου που μεταδίδει παράσταση ζωντανά σε 3D. Το μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων» θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση σε περισσότερους από 100 κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ζωντανή 3D μετάδοση του Swan Lake από το Μπαλέτο Mariinsky δόθηκαν από τη δημοσιογράφο του Voice Of Russia, Alice Lagnado και καταγράφονται παρακάτω.

Το μπαλέτο θα κινηματογραφηθεί από τους διάσημους σκηνοθέτες James Cameron και Vince Pace, των οποίων η ομάδα γνωστή ως «Cameron Pace Group» απέσπασε Όσκαρ για τις 3D παραγωγές τους «Avatar» και «Η ζωή του Pi» . 

Ο διάσημος μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Mariinsky Theatre, Valery Gergiev, θα διευθύνει την ορχήστρα στην παράσταση.

Το Mariinsky ζωντανά σε 3D μορφή είναι κάτι εντελώς νέο για ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα συνδυασμό των δυνατοτήτων της οθόνης με αυτές του συγκροτήματος μπαλέτου. Παράλληλα χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας παρουσιάζονται οι λαμπρότεροι επαγγελματίες στον τομέα τους σε μοναδικές ερμηνείες.

Για τη λήψη 3D οι κάμερες πρέπει να είναι πολύ κοντά στη σκηνή. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 2 κάμερες στην άκρη της ορχήστρας, 3 κάμερες κεντρικά  στις πλατείες και ένας γερανός, ο συνδυασμός των οποίων θα καλύψει και θα παρουσιάσει ένα μαγευτικό θέαμα κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί σε μια δισδιάστατη κάλυψη που είναι επίπεδη. Έτσι οι θεατές των κινηματογράφων θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στο Θέατρο Mariinsky και βλέπουν τους χορευτές να χορεύουν απέναντι τους στη σκηνή.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο μπαλέτο Swan Lake 3που θα παρουσιαστεί 6 Ιουνίου θα ερμηνεύουν: η Κορυφαία Χορεύτρια του Μπαλέτου Mariinsky, Ekaterina Kondaurova (Odette-Odile) και ο Πρώτος Σολίστ του Μπαλέτου Mariinsky, Timur Askerov (Prince Siegfried).

Περισσότερες πληροφορίες στα:

http://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill/2013/6/6/3_2130/

http://ruvr.co.uk/2013_06_05/Mariinsky-makes-ballet-history-with-3D-Swan-Lake/

 

Πηγές πληροφοριών: ruvr.co.uk, mariinsky.ru

Πηγή εικόνας: broadwayworld.com

 

Δείτε παρακάτω ένα trailerγια την παράσταση:

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή