Menu

XII Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Χορευτών και Χορογράφων στη Μόσχα

  • Κατηγορία Νέα

Στις 19 Ιουνίου ολοκληρώθηκε ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς στον χώρο του μπαλέτου - ο Διεθνής Διαγωνισμός  Μπαλέτου Χορευτών και Χορογράφων (XII International Ballet Dancers and Choreographers) - στη Μόσχα. Πηγή έμπνευσης του Διαγωνισμού αποτέλεσαν θρύλοι της ρώσικης τέχνης συμπεριλαμβανομένων των: Galina Ulanova, Igor Moiseyev, Olga Lepeshinskaia και άλλοι καλλιτέχνες που άφησαν Εποχή στο μπαλέτο. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και μόνιμος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού είναι ο θρυλικός Χορογράφος του Bolshoi Theatre, Yuri Grigorovich. 

Ο αριθμός των αιτήσεων στο διαγωνισμό σημείωσε ρεκόρ φτάνοντας τις 350 συμμετοχές, δυόμισι φορές περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν καταγωγή από διάφορα μέρη του κόσμου: τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κίνα, το Καζακστάν, τη Λετονία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, την Ελβετία, τις Φιλιππίνες, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ιαπωνία, κλπ.

Στην ομάδα των ενήλικων γυναικών, στην κατηγορία «Ντουέτα» το αργυρό μετάλλιο απονεμήθηκε σε δύο συμμετέχουσες: την Bolotov Tatiana (Ρωσία) και την Skoryk Oksana (Ρωσία). Τα Χάλκινα μετάλλια επίσης δόθηκαν σε δύο μπαλαρίνες: την Sobolev Anastasia (Ρωσία) και την Kosyreva Diana (Ρωσία). Στην νεότερη ομάδα κοριτσιών, στην κατηγορία «Χορευτές Μπαλέτου», το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο έλαβαν επίσης δύο συμμετέχοντες και συγκεκριμένα: το Πρώτο Βραβείο έλαβαν οι Miko Fogarty (Ελβετία) και Ibraimova Elvina (Ρωσία), το Δεύτερο Βραβείο οι Bete Gisele (ΗΠΑ) και Shaytanova Olesya (Ουκρανία) και το Τρίτο Βραβείο οι Kathryn Higgins (ΗΠΑ) και Maria Tereza Beck (ΗΠΑ). Στην ίδια κατηγορία από την ομάδα των νεαρών ανδρών δύο αργυρά μετάλλια απονεμήθηκαν στους: Yue Shi (Κίνα) και Ho Thai (Κίνα) ενώ δύο χάλκινα απονεμήθηκαν στους: Goroditskogo Mikola (Ουκρανία) και Louan Batista (Βραζιλία). Επίσης στην κατηγορία «Χορογράφοι» δύο χάλκινα μετάλλια απονεμήθηκαν στους: Dmitry Zaleski (Λευκορωσία) και Akelkina Marina (Ρωσία).

Επιπλέον από την ομάδα των ενηλίκων ανδρών, στην κατηγορία «Χορευτές Μπαλέτου» νικητές είναι ο Hall David (Ρωσία) - χρυσό μετάλλιο, ο Tsvirko Igor (Ρωσία) - αργυρό μετάλλιο και ο Latypov Ernest (Κιργιστάν) - χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία από την ομάδα ενηλίκων γυναικών βραβεία έλαβαν: η Kruteleva Elizabeth (Ρωσία) - ασημένιο μετάλλιο και η Limenko Anastasia (Ρωσία) - χάλκινο μετάλλιο. Στην ομάδα των ενηλίκων γυναικών το χρυσό μετάλλιο για την κατηγορία «Χορευτές Μπαλέτου» δεν απονεμήθηκε.  Από την ομάδα των νεώτερων ανδρών από τους υποψήφιους στην κατηγορία  «Χορευτές Μπαλέτου», το χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε στον Andriyashenko Timothy (Λετονία). Στην κατηγορία «Ντουέτα» από την ομάδα των ενηλίκων γυναικών το χρυσό μετάλλιο έλαβε η Bondarev Oksana (Ρωσία). Στην ίδια κατηγορία σε ότι αφορά την ομάδα των ανδρών τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής: το χρυσό μετάλλιο έλαβε ο Askerov Timur (Αζερμπαϊτζάν), το ασημένιο μετάλλιο έλαβε ο Pyzhov Artemy (Ρωσία) και το χάλκινο μετάλλιο ο Sukhorukov Nikita (Ουκρανία). Από την ομάδα νεαρών κοριτσιών, στην κατηγορία «Ντουέτα» το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Ryzhkov Xenia (Ρωσία) και το χάλκινο μετάλλιο έλαβε η Hatato Reiko (Ιαπωνία). Το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία αυτή δεν απονεμήθηκε. Στην κατηγορία «Χορογράφοι» το ασημένιο μετάλλιο απονεμήθηκε στον Gabyshev Oleg (Ρωσία), ενώ το χρυσός μετάλλιο δεν απονεμήθηκε.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου έλαβε χώρα 10-19 Ιουνίου στη Μόσχα. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν σπουδαίοι καλλιτέχνες και διάσημοι χορευτές και χορογράφοι. Στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός γύρος του Διαγωνισμού και στις 19 Ιουνίου έγινε η τελετή απονομής των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού στο Θέατρο Bolshoiτης Μόσχας στη Ρωσία.

 

Πηγή πληροφοριών: moscowballetcompetition.com

 

Σχετικά Links:

http://moscowballetcompetition.com/en/

 

 

επιστροφή στην κορυφή