Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Natalia Osipova συναντά το Royal Ballet

Η Natalia Osipova συναντά το Royal Ballet

Kevin O'Hare, Διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου ανακοίνωσε ότι η διάσημη Ρωσίδα Πρίμα Μπαλαρίνα Natalia Osipova θα χορέψει με το Royal Ballet ως Κορυφαία Χορεύτρια κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013/14. Οι πρώτες παραστάσεις της με την Εταιρεία θα είναι ως Juliet στο μπαλέτο «Romeo and Juliet» σε χορογραφία Kenneth MacMillan με παρτενέρ τον Principal Guest Artist Carlos Acosta.

Συγκεκριμένα ο Kevin O'Hare δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που η Natalia θα συνεργαστεί μαζί μας την επόμενη σεζόν και ανυπομονούμε να την δούμε σε ένα πλήρες φάσμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εταιρείας και του σύγχρονου ρεπερτορίου. Η Osipova άρεσε ιδιαίτερα στο κοινό κατά τις guest εμφανίσεις της με το Royal Ballet ως Odette / Odile στο μπαλέτο «Swan Lake» με παρτενέρ τον Carlos νωρίτερα αυτή τη σεζόν και ανυπομονεί να γίνει επίσημα μέλος της Εταιρείας το φθινόπωρο. Αυτή είναι μια σημαντική συμμετοχή στην παγκοσμίου φήμης ομάδα των Κορυφαίων Χορευτών της Εταιρείας μας.»

Η Natalia Osipova γεννήθηκε στη Μόσχα και σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε την εκπαίδευση μπαλέτου. Σε ηλικία 8 ετών εισήχθη στη Σχολή Μπαλέτου Mikhail Lavrosvky Ballet School και στη συνέχεια σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας (Moscow State Academy of Choreography) κατά το διάστημα 1995-2004 με καθηγήτριες την Marina Kotova και την Marina Leonova. Μετά την αποφοίτησή της, εισήχθη στο Bolshoi Ballet ως μέλος του corps de ballet και μόλις ένα χρόνο αργότερα κλήθηκε να χορέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Kitri στο μπαλέτο «Don Quixote» σε παραγωγή Alexei Fadeyechev κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της. Το 2010 η Osipova προήχθη σε Principal Dancer του Bolshoi Ballet. Την επόμενη χρονιά εισήχθη στο Mikhailovsky Ballet Company ως Κορυφαία Χορεύτρια.

Τη συγκεκριμένη περίοδο η Natalia Osipova είναι Κορυφαία Χορεύτρια στο Mikhailovsky Ballet Company και στο American Ballet Theatre .

Επίσης η Osipova έχει κερδίσει σημαντικά διεθνούς εμβέλειας βραβεία όπως: το Πρώτο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου στο Λουξεμβούργο (2003), το 3ο Βραβείο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας (2005), το Βραβείο Rising Star από το περιοδικό Ballet Magazine (Μόσχα, 2007), το Bραβείο Golden Mask ως Best Female Dancer για την ερμηνεία της στο μπαλέτο «In The Upper Room» της Twyla Tharp.

Επιπλέον επιλέχθηκε ως «Χορεύτρια της Χρονιάς» από το Γερμανικό περιοδικό Ballet-Tanz (Βερολίνο). Το 2008 και το 2011, έλαβε Εθνικά Βρετανικά Βραβεία Χορού ως Best Female Dancer. Το 2008, η Osipova τιμήθηκε με το Βραβείο Positano Dance Award Leonide Massine (Ιταλία).  Επίσης της απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής Χρυσή Μάσκα καθώς και το Βραβείο Benois de la danse International Dance Association για τις ερμηνείες της στους ρόλους Sylphide, Giselle, Medora (Le Corsaire), Jeanne (The Flames of Paris).Έλαβε το Βραβείο Grand Prix of the Dance International Open Festival (2011).

Σε ότι αφορά το Royal Ballet τη συγκεκριμένη περίοδο κορυφαίοι χορευτές του συγκροτήματος είναι: ο Carlos Acosta (Principal Guest Artist), η Leanne Benjamin, ο Federico Bonelli, η Alina Cojocaru, η Lauren Cuthbertson, η Mara Galeazzi, ο Nehemiah Kish, ο Johan Kobborg, η Sarah Lamb, η Roberta Marquez, ο Steven McRae, η Laura Morera, η Marianela Nuñez, ο Rupert Pennefather, ο Thiago Soares, ο Edward Watson και η Zenaida Yanowsky.

Να σημειωθεί ότι οι Κορυφαίοι Χορευτές του Royal Ballet Alina Cojocaru και Johan Kobborg ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από το Royal Ballet στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και αποχαιρέτησαν το κοινό του Βασιλικού Μπαλέτου χορεύοντας στην παράσταση «Mayerling» στις 5 Ιουνίου. Παράλληλα το Royal Ballet ανακοίνωσε ότι η Κορυφαία Χορεύτρια Leanne Benjamin θα αποσυρθεί και εκείνη από το συγκρότημα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. 

Πηγή πληροφοριών: dancetabs.com

Πηγή εικόνας: ballet.co.uk

 

Διαβάστε επίσης:

Alina Cojocaru - Johan Kobborg: Αποχαιρετιστήρια παράσταση με το Royal Ballet

balleton.gr