Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bolshoi Ballet στο Covent Garden

Το Bolshoi Ballet στο Covent Garden

Το Μπαλέτο Bolshoi φέτος το καλοκαίρι επιστρέφει στο Royal Opera House του Covent Garden. Συγκεκριμένα το κορυφαίο συγκρότημα μπαλέτου που εδρεύει στη Μόσχα θα παρουσιάσει στο Λονδίνο συνολικά επτά έργα (τέσσερα μεγάλου μήκους και τα τρία μονόπρακτα μπαλέτα) στο διάστημα 29 Ιουλίου - 17 Αυγούστου.

Το 2013 σηματοδοτεί το 50ο έτος που το Bolshoi Ballet χορεύει στο Covent Garden και τα μπαλέτα που θα παρουσιαστούν θα είναι κλασικά έργα καθώς και ένα νέο έργο του διάσημου χορογράφου Alexei Ratmansky.

Η σεζόν του Bolshoi Ballet στο Royal Opera House ξεκινά με το θρυλικό κλασικό μπαλέτο «Swan Lake» σε παραγωγή Yuri Grigorovich (29 Ιουλίου – 1 Αυγούστου και 10, 14, 15 Αυγούστου 2013). Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το υπέροχο μπαλέτο «La Bayadere» του Petipa (2 - 3 Αυγούστου 2013). Ακολουθεί το εντυπωσιακό μπαλέτο «The Sleeping Beauty» σε χορογραφία Yuri Grigorovich (5 – 9 Αυγούστου 2013).

Επίσης το Μπαλέτο Bolshoi θα παρουσιάσει στις 12 και 13 Αυγούστου το λαμπερό μπαλέτο «Jewels» του George Balanchine και στις 16 και 17 Αυγούστου το δυναμικό μπαλέτο «The Flames of Paris» του Alexei Ratmansky.

Στην επιβλητική σκηνή του Royal Opera House θα χορέψουν οι διεθνούς φήμης κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου Bolshoi, όπως η πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova, η Evgenia Obraztsova, η Ekaterina Krysanova, η Maria Alexandrova, η Olga Smirnova, o Semyon Chudin, ο Alexander Volchkov, ο Dmitry Gudanov, η Nina Kaptsova, ο Artem Ovcharenko, η Ekaterina Shipulina και άλλοι εξαιρετικοί χορευτές του Bolshoi Ballet.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.roh.org.uk/about/bolshoi

 

Σχετικά Links

http://www.roh.org.uk/productions

http://www.roh.org.uk/productions/the-sleeping-beauty-by-yuri-grigorovic

http://www.roh.org.uk/productions/swan-lake-by-yuri-grigorovich

http://www.roh.org.uk/productions/jewels-by-the-bolshoi

http://www.roh.org.uk/productions/the-flames-of-paris-by-alexei-ratmansky

http://www.roh.org.uk/about/bolshoi

 

Πηγή πληροφοριών: roh.org.uk

Πηγή εικόνας: giornalettismo.com

balleton.gr