Menu

Bolshoi Theatre: Οι μεγάλες πρεμιέρες της 238ης σεζόν

  • Κατηγορία Νέα

Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Μπολσόι της Ρωσίας στις 17 Σεπτεμβρίου άνοιξε την 238η νέα σεζόν του στα πλαίσια της οποίας θα παρουσιαστούν πολλές αξιόλογες παραστάσεις όπερας και μπαλέτου τόσο στην ιστορική όσο και στη νέα σκηνή του ιστορικού Θεάτρου της Μόσχας. Εστιάζοντας στις παραστάσεις μπαλέτου παρακάτω αναφέρονται τα μπαλέτα που θα παρουσιαστούν σε πρεμιέρα στο Bolshoi Theatre κατά τη νέα σεζόν του.

Νοέμβριος 2013: Μπαλέτο «Marco Spada»jean

Η πρώτη πρεμιέρα μπαλέτου που θα παρουσιαστεί στην Ιστορική Σκηνή του Bolshoi είναι το μπαλέτο «Marco Spada» σε σκηνοθεσία του διάσημου Γάλλου χορογράφου Pierre Lacotte. Το 1981 το μπαλέτο δέχθηκε κάποιες αλλαγές και προσαρμόστηκε στη μουσική του Joseph Mazilier Auber για τον Rudolf Nureyev.Τριάντα χρόνια αργότερα ο Lacotte δημιούργησε μια νέα έκδοση ειδικά για το Θέατρο Bolshoi. Νέα επιδόσεις θα διαφέρουν πολύ χαρακτήρα και της κλίμακας των σκηνών corps de ballet, καθώς και ορισμένες αλλαγές στην χορογραφία.

Μάρτιος 2014: «Η Κυρία με τις Καμέλιες»

Η επόμενη αξιοσημείωτη πρεμιέρα που θα λάβει χώρα το Μάρτιο του επόμενου έτους στην Ιστορική Σκηνή Bolshoi Theatre είναι εκείνη του μπαλέτου «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του διάσημου χορογράφου και διευθυντή του Μπαλέτου του Αμβούργου John Neumeier. Ο Neumeier εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο μπαλέτο μετά από μια συνάντηση που είχε με την Πρίμα Μπαλαρίνα και Χορογράφο του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Marcia Haydée και το 1978 δημιούργησε για εκείνη το μπαλέτο «La Dame aux Camelias» με τη μουσική του Frederic Chopin. Το Μάρτιο ο διάσημος χορογράφος θα συνεργαστεί με τους χορευτές του Μπαλέτου Bolshoi για την παρουσίαση του μπαλέτου στη Μόσχα.

Ιούλιος 2014: «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας»

Ο διάσημος χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου του Μόντε Κάρλο Jean-Christophe Maillot θα παρουσιάσει στη Νέα Σκηνή του Bolshoi Theatre ένα ξεχωριστό μπαλέτο. Πρόκειται για το μπαλέτο «Το ημέρωμα της στρίγγλας» που είναι βασισμένο στην ομώνυμη κωμωδία του Σαίξπηρ. Για τον ίδιο τον Jean-Christophe Maillot θα είναι η πρώτη εμπειρία δημιουργίας ενός νέου μπαλέτου εκτός της εταιρείας του.


Πηγή πληροφοριών: ria.ru/culture

Πηγή εικόνας: v-theatre.ru

 

 

επιστροφή στην κορυφή