Menu

Bolshoi Ballet: Αριστουργηματικές παραστάσεις σε ζωντανή μετάδοση στην Πρέβεζα

  • Κατηγορία Νέα

Φέτος το κοινό του μπαλέτου στην Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει έξι παραστάσεις από το θρυλικό μπαλέτο του ιστορικού Θεάτρου Bolshoi της Μόσχας σε απευθείας μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας.

Μετά από εκ νέου υπογραφή σύμβασης με τη γαλλική εταιρεία προβολής παραστάσεων Pathé Live θα προβληθούν σε ζωντανή μετάδοση μέσω δορυφόρου στην Πρέβεζα έξι παραστάσεις του Bolshoi Ballet από τον Οκτώβριο 2013 έως το Μάιο 2014. O Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» αξιοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν θα πραγματοποιήσουν μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει αριστουργηματικές παραστάσεις από το κορυφαίο Bolshoi Theatre.

Συγκεκριμένα οι ζωντανές μεταδόσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου με την προβολή του μπαλέτου τριών πράξεων του Aram Khachaturian «Σπάρτακος» σε χορογραφία Yuri Grigorovich. Στη συνέχεια στις 17 Νοεμβρίου θα προβληθεί το μπαλέτο δύο πράξεων του Adolphe Adam «Le Corsaire» («Ο Κουρσάρος»). Ακολουθεί στις 22 Δεκεμβρίου η μετάδοση του κλασικού έργου του Pyotr Ilyich Tchaikovsky  «The Sleeping Beauty» («Η Ωραία Κοιμωμένη»). Στις 19 Ιανουαρίου 2014 θα προβληθεί το μπαλέτο «Jewels». Τα «Κοσμήματα» είναι ένα μπαλέτο που αποτελείται από τρία μέρη: τα «Σμαράγδια» σε μουσική Gabriel Fauré, τα «Ρουμπίνια» σε μουσική Igor Stravinsky και τα «Διαμάντια» σε μουσική Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Στις 2 Μαρτίου θα μεταδοθεί το μπαλέτο τριών πράξεων «Lost Illusions» του Leonid Desyatnikov, σε χορογραφία Alexei Ratmansky. Ο κύκλος των ζωντανών μεταδόσεων των παραστάσεων του Bolshoi Ballet θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου με το μπαλέτο δύο πράξεων «Golden Age» του Dmitri Shostakovich.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ζωντανές μεταδόσεις από το Θέατρο Bolshoi στις επίσημες ιστοσελίδες:

http://www.pathelive.com/

https://www.facebook.com/bolshoiinpreveza?ref=hl

 

Πηγή πληροφοριών: eparousia.gr

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru, barnsley.parkwaycinemas.co.uk

επιστροφή στην κορυφή