Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Diana Vishneva: Η πρίμα μπαλαρίνα παρουσιάζει το νέο της έργο «On The Edge»

Diana Vishneva: Η πρίμα μπαλαρίνα παρουσιάζει το νέο της έργο «On The Edge»

Η Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας και πρίμα μπαλαρίνα του Mariinsky Theatre και του American Ballet Theatre, Diana Vishneva, τον Νοέμβριο θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες το νέο της έργο «On The Edge». 

Συγκεκριμένα το «On The Edge» είναι ένα έργο που αποτελείται από δύο πράξεις. Ξεκινάει με μια χορογραφία του Jean-Christophe Maillot με τίτλο «Switch» και συνεχίζει με ένα solo χορογραφημένο από την Carolyn Carlson που έχει τίτλο «Woman in a Room». Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Segerstrom Hall, το «On The Edge» θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη το Δεκέμβριο τόσο στο Εθνικό Κέντρο Σύγχρονης Χορογραφία της Roubaix στη Γαλλίας και στο Salle Garnier του Μόντε Κάρλο στα πλαίσια της σεζόν χορού του Les Ballet des Monte-Carlo. Επίσης θα δοθούν παραστάσεις στο Θέατρο Bolshoi της Μόσχας το Μάρτιο του 2014 και στο Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Αναλυτικότερα η χορογραφία «Switch» του Jean-Christophe Maillot, ο οποίος είναι ο χορογράφος και σκηνοθέτης του συγκροτήματος Les Ballets de Monte-Carlo, είναι ένα pas de trios με μουσική του υποψήφιου για Βραβεία Όσκαρ και Grammy συνθέτη Danny Elfman. Η ίδια η Diana Vishneva περιγράφει το Switch ως «την ιστορία μιας γυναίκας και του alter ego της και τη σχέση της γυναίκας αυτής με τους άνδρες». Στο έργο συμμετέχουν και κορυφαίοι χορευτές του θιάσου Les Ballets de Monte-Carlo.

Επίσης η δεύτερη χορογραφία «Woman in a Room» είναι ένα σόλο που δημιουργήθηκε για την Diana Vishneva από την διάσημη χορογράφο Carolyn Carlson, η οποία είναι διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σύγχρονης Χορογραφίας στη Roubaix (National Centre for Contemporary Choreography in Roubaix) και του Atelier de Paris στο La Cartoucherie de Vincennes στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα υποβλητικό έργο εμπνευσμένο από τις ταινίες του Andrei Tarkovsky που παρουσιάζει το ταξίδι μιας γυναίκας στη ζωή, γεμάτη με χαρές, πίκρα και αναπόληση. Η μουσική είναι του Ιταλού συνθέτη και βιολοντσελίστα Giovanni Sollima ενώ στο φινάλε ακούγεται ένα κομμάτι του René Aubry. 

 Το έργο «On The Edge» θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου στη σκηνή του Κέντρου Τεχνών Segerstrom στην Καλιφόρνια της Costa Mesa. Τον Δεκέμβριο 2013 θα παρουσιαστεί στο "Salle Garnier" Opera House  στο Μόντε Κάρλο. Το Μάρτιο 2014 θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Bolshoi της Μόσχας ενώ τον Απρίλιο 2014 στο Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης.

Περισσότερες πληροφορίες στα:

http://www.vishneva.ru/en/playbill?cal_month=11&cal_year=2013

http://www.scfta.org/home/Media/PR%20Press%20Releases%20-%20PDF%20Files/Diana%20Vishneva.pdf

 

Πηγή πληροφοριών: ru.euronews.com, broadwayworld.com

Πηγή εικόνας: balletthebestphotographs.wordpress.com 

balleton.gr