Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vladimir Malakhov: Αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Μπαλέτου του Τόκυο

Vladimir Malakhov: Αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Μπαλέτου του Τόκυο

Ένας από τους λαμπρότερους κορυφαίους χορευτές της εποχής μας, ο διάσημος Vladimir Malakhov, ο οποίος από το 2004 μέχρι τη φετινή σεζόν είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου (Staatsballett Berlin), πρόκειται να γίνει Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Μπαλέτου του Τόκυο (Tokyo Ballet). 

Με βάση το Δελτίο Τύπου του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, από την 1η Αυγούστου 2014 ο Vladimir Malakhov συνεργαζόμενος με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Tokyo Ballet, Munetaka Iida, θα αναλάβει επίσημα τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Μπαλέτου στην Ιαπωνία.

Επίσης να σημειωθεί ότι ο Malakhov δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με το Staatsballett Berlin για τη σεζόν 2013/2014 και προετοιμάζεται για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Ιαπωνία. Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου από τα μέσα του 2014 θα είναι ο διεθνούς φήμης Ισπανός χορευτής και χορογράφος Nacho Duato.

Ο Vladimir Malakhov με την πολυετή εμπειρία που διαθέτει ως κορυφαίος χορευτής και χορογράφος θα εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του Μπαλέτου του Τόκυο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Norio Takahashi, ο διοικητικός διευθυντής της Μπαλέτο του Τόκυο. Να επισημανθεί ότι ο Malakhov χόρευε για πολλά χρόνια ως principal guest artist με το Tokyo Ballet και έχει πολλούς θαυμαστές στην Ιαπωνία.

 

Πηγές πληροφοριών: morgenpost.de, staatsballett-berlin.de, ballet20.com

balleton.gr