Menu

Το Bolshoi Ballet ενθουσίασε με το μπαλέτο «Lost Illusions» το κοινό του Παρισιού

  • Κατηγορία Νέα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιοδεία του Μπαλέτου Μπολσόι στο Παρίσι όπου για πρώτη φορά παρουσίασε στην ιστορική σκηνή της Grand Opera το μπαλέτο «Lost Illusions» («Χαμένες Ψευδαισθήσεις»). Η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο 4 Ιανουαρίου στο Palais Garnier αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και θερμή αποδοχή από το κοινό, το οποίο με τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του εξέπληξε ευχάριστα τόσο τους χορευτές του Bolshoi Ballet όσο και τους διοργανωτές της περιοδείας.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν προτιμήσαμε κάποιο έργο του κλασικού ρεπερτορίου όπως Η Λίμνη των Κύκνων, Ο Δον Κιχώτης ή Ο Σπάρτακος, αλλά διαλέξαμε να παρουσιάσουμε ένα νέο μπαλέτο ειδικά σχεδιασμένο για το Bolshoi Theatre από τον χορογράφο Alexei Ratmansky και τον συνθέτη Leonid Desyatnikov», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής του Θεάτρου Bolshoi, Vladimir Urin. «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το μπαλέτο Lost Illusions παρουσιάζεται σε περιοδεία του Bolshoi Ballet και το κοινό του Παρισιού το πρώτο που είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση», επισήμανε. «Φυσικά είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς και ταυτόχρονα μεγάλο ρίσκο να παρουσιάσουμε ένα μπαλέτο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μπαλζάκ. Στη Σκάλα του Μιλάνου, για παράδειγμα, οι θεατές μερικές φορές κοιτούν το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της παράστασης ελέγχοντας το πώς εξελίσσεται το έργο» εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί η αντίδραση του κοινού. «Είναι αδύνατο να προβλέψουμε την επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Bolshoi Ballet, Sergei Filin, από την πλευρά του είχε καθησυχάσει τους συνεργάτες του λέγοντας τους: «Μην ανησυχείτε, οι χορευτές είναι πανέτοιμοι και θα δείξουν την αξία τους».

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Brigitte Lefevre, ήταν σίγουρη για την επιτυχία που θα σημείωνε η παρουσίαση του μπαλέτου. Εκείνη επέμεινε να ανέβει το μπαλέτο «Lost Illusions» στο Παρίσι καθώς το είχε παρακολουθήσει στη Μόσχα και επιθυμούσε να δουν οι συμπατριώτες της τους Ρώσους Καλλιτέχνες να ξεδιπλώνουν τον Μπαλζάκ.

«Ακριβώς πριν από δέκα χρόνια καλέσαμε το Θέατρο Bolshoi στο Παρίσι με το μπαλέτο Bright Stream σε χορογραφία Alexei Ratmansky και τότε ήταν που ανακαλύψαμε αυτόν τον ταλαντούχο χορογράφο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Lefevre. «Από τότε παρακολουθούμε κάθε νέα δουλειά του συγκεκριμένου ballet master και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ», πρόσθεσε. «Ο Ratmansky συνεχίζει και εξελίσσει αυτήν την τόσο κλασσική τέχνη του μπαλέτου. Είμαι βέβαιη πως οι Χαμένες Ψευδαισθήσεις θα ενθουσιάσουν το γαλλικό κοινό και όχι μόνο», δήλωσε ολοκληρώνοντας η Brigitte Lefevre.

Το μπαλέτο Lost Illusions θα παρουσιάζεται μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 στην Grand Opera του Παρισιού με εναλλαγές στο καστ των χορευτών. Να σημειωθεί ότι όλα τα εισιτήρια είναι sold out. Εκτός αυτού θα παρουσιαστεί μια συναυλία του διάσημου συνθέτη Leonid Desyatnikov  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στα πλαίσια της περιοδείας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στα:

http://www.operadeparis.fr/en/saison-2013-2014/ballet/ballet-du-theatre-bolchoi-illusions-perdues

http://www.bolshoi.ru/en/performances/401/

 

Πηγές πληροφοριών: itar-tass.com, rbth.gr

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru

επιστροφή στην κορυφή