Menu

Τα αστέρια του μπαλέτου έλαμψαν στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι

  • Κατηγορία Νέα

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του χορού συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής βραδιάς παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το μπαλέτο «Πόλεμος και Ειρήνη» διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Στα συγκεκριμένα αποσπάσματα συμμετείχαν τα παγκοσμίου φήμης αστέρια του μπαλέτου Vladimir Vasiliev, Svetlana Zakharova, Ivan Vasiliev, Danila Korsuntsev καθώς και μια ομάδα από τουλάχιστον εκατό χορευτές.

Επίσης στην τελετή έναρξης ακούστηκαν διάσημες μελωδίες από κλασικά μπαλέτα συμπεριλαμβανομένων των: «Λίμνη των Κύκνων» και «Καρυοθραύστης» του Tchaikovsky καθώς και «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Stravinsky.

Η διάσημη μπαλαρίνα Diana Vishneva μαζί με μια ομάδα χορευτών παρουσίασε μια εντυπωσιακή χορογραφία με τη μουσική από το μπαλέτο Swan Lake. Μέσα σε ένα μαγευτικό μπλε σκηνικό οι χορευτές πραγματοποιούσαν συνεχόμενες περιστροφές μέχρι να σχηματίσουν το περίγραμμα ενός κύκνου που έδινε την εντύπωση ότι πετάει μακριά.

Σε ότι αφορά την τελετή έναρξης στο σύνολο της αποτέλεσε μια φαντασμαγορική βραδιά όπου παρουσιάστηκε η πλούσια ιστορία της Ρωσίας με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, του φωτισμού και των ειδικά κατασκευασμένων σκηνικών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εντυπωσιακές χορογραφίες στους παρακάτω συνδέσμους:

«The First Ball of Natasha Rostova» με τα αστέρια του μπαλέτου: Vladimir Vasiliev, Svetlana Zakharova, Ivan Vasiliev και Danila Korsuntsev στο link:

http://facepoint.ru/video/bal-natashi-rostovoi-otkrytie-olimpiiski.html

 

«The Dove of Peace» με την πρίμα μπαλαρίνα Diana Vishneva στο link:

https://www.facebook.com/photo.php?v=748372268506755&set=vb.252826048061382&type=2&theater

 

Πηγή πληροφοριών: ballethub.com

Πηγή εικόνων: fresher.ru, dancerussia.ru, metronews.ru, rsport.ru

επιστροφή στην κορυφή