Menu

Η πρεμιέρα του μπαλέτου «Η Κυρία με τις Καμέλιες» στο Θέατρο Bolshoi

  • Κατηγορία Νέα

Ένα από τα διασημότερα έργα του 20ου αιώνα, το μπαλέτο «La Dame aux Camélias» του διάσημου χορογράφου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου του Αμβούργου, John Neumeier, παρουσιάστηκε σε πρεμιέρα στο ιστορικό Θέατρο Bolshoi της Μόσχας στις 20 Μαρτίου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Μαργαρίτας Γκωτιέ και του Αρμάνδου Ντυβάλ ερμήνευσαν αντίστοιχα η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova και ο κορυφαίος χορευτής του Μπαλέτου του Αμβούργου Edvin Revazov.

«Η Κυρία με τις Καμέλιες» είναι ένα μπαλέτο τριών πράξεων με μουσική του Frederic Chopin και χορογραφία από τον John Neumeier  που δημιουργήθηκε για την διάσημη μπαλαρίνα Marcia Haydée και παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1978 στη Στουτγάρδη. Η υπόθεση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά τον υιό το 1878.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαλέτο «Lady of the Camellias» αποτελεί ένα έργο σήμα κατατεθέν του κορυφαίου χορογράφου John Neumeier. Πρόκειται για το δεύτερο μπαλέτο του Neumeier που ανεβαίνει στο Bolshoi Theatre μετά την παρουσίαση το 2004 του μπαλέτου «Όνειρο Θερινής Νύχτας» βασισμένο στην ομώνυμη ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με μουσική των Mendelssohn και Ligeti, στο οποίο έλαμψαν, ερμηνεύοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τα αστέρια του μπαλέτου Svetlana Zakharova και Nikolai Tsiskaridze.

Μετά την επίσημη πρεμιέρα το μπαλέτο «Η Κυρία με τις Καμέλιες» θα παρουσιαστεί στο Bolshoi Theatre στις 21, 22, 23 και 25 Μαρτίου με αλλαγή στο καστ των χορευτών. Μεταξύ των διάσημων κορυφαίων χορευτών που θα ερμηνεύσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις επόμενες παραστάσεις είναι οι: Olga Smirnova, Artem Ovcharenko, Evgenia Obraztsova, Vladislav Lantratov. Οι κορυφαίοι χορευτές Svetlana Zakharova και Edvin Revazov θα χορέψουν ξανά στις 22 Μαρτίου. Έτσι το αριστούργημα του John Neumeier  «La Dame aux Camélias» θα αποτελεί πλέον μπαλέτο του ρεπερτορίου του Θεάτρου Bolshoi.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπαλέτο ακολουθήστε το link:

http://www.bolshoi.ru/en/performances/713/

 

Πηγές πληροφοριών: argumenti.ru, tvzvezda.ru, bolshoi.ru

Πηγή εικόνας: kommersant.ru

επιστροφή στην κορυφή