Menu

Το πρόγραμμα της Εαρινής Σεζόν του American Ballet Theatre για το 2014

  • Κατηγορία Νέα

H Εαρινή Σεζόν του American Ballet Theatre φέτος θα διαρκέσει από τις 12 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου 2014. Κατά τη διάρκεια της ABT Spring Season 2014 θα ανέβουν πολλές μεγάλες παραγωγές μπαλέτων μεταξύ των οποίων αξιοσημείωτες είναι η επίσημη πρεμιέρα από την εταιρεία του έργου «Σταχτοπούτα» του Frederick Ashton  καθώς και το αφιέρωμα στο Shakespeare που περιλαμβάνει τα μπαλέτα «The Dream» του Ashton και «The Tempest» του Alexei Ratmansky. Επίσης η σεζόν περιλαμβάνει τις αναβιώσεις των μπαλέτων «Gaîté Parisienne» του Léonide Massine και «Manon» του Kenneth MacMillan. Όλες οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης.

Στις παραστάσεις της φετινής σεζόν θα συμμετέχουν οι διάσημοι κορυφαίοι χορευτές του American Ballet Theatre: Roberto Bolle, Herman Cornejo, Marcelo Gomes, David Hallberg, Paloma Herrera, Julie Kent, Gillian Murphy, Veronika Part, Xiomara Reyes, Polina Semionova,Hee Seo, Daniil Simkin, Cory Stearns, Ivan Vasiliev, Diana Vishneva και James Whiteside.

Επίσης θα χορέψουν προσκεκλημένοι κορυφαίοι καλλιτέχνες (guest artists) από άλλες διάσημες εταιρείες μεταξύ των οποίων είναι οι: Alina Cojocaru (Κορυφαία Χορεύτρια του English National Ballet), η Maria Kochetkova (Κορυφαία Χορεύτρια του San Francisco Ballet), Denis Matvienko (Κορυφαίος Χορευτής του Mariinsky Ballet), Vadim Muntagirov (Κορυφαίος Χορευτής του Royal Ballet), Olga Smirnova (Κύρια Σολίστ του Bolshoi Ballet) και Viktoria Tereshkina (Κορυφαία Χορεύτρια του Mariinsky Ballet).

Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής χορευτών του American Ballet Theatre με άλλες μεγάλες εταιρείες μπαλέτου θα συμμετέχουν στην ABT Spring Season 2014 οι χορευτές: Vladimir Shklyarov (Κορυφαίος Χορευτής του Mariinsky Ballet) και Amy Watson (Κορυφαία Χορεύτρια του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας). Συγκεκριμένα ο Vladimir Shklyarov θα ερμηνεύσει στις 29 Μαΐου το ρόλο του Solor στο κορυφαίο μπαλέτο «La Bayadère» ενώ η Amy Watson, μετά το ντεμπούτο της στις 5 Απριλίου όπου θα χορέψει στη Minnesota των ΗΠΑ, θα ερμηνεύσει στις 19 Ιουνίου το ρόλο της Myrta στην 2η πράξη του διάσημου μπαλέτου «Giselle».

Αξιοσημείωτο γεγονός της Εαρινής Σεζόν είναι η παρουσίαση σε Πρεμιέρα από το American Ballet Theatre του μπαλέτου «Cinderella» του Frederick Ashton στις 9 Ιουνίου. Αναλυτικότερα το μπαλέτο «Σταχτοπούτα» με μουσική του Sergei Prokofiev, χορογραφίες από τον Frederick Ashton και κοστούμια σχεδιασμένα από τον David Walker είναι μια παραγωγή που παρουσιάστηκε σε Πρώτη Παγκόσμια Πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου 1948 από το Sadler's Wells Ballet στο Royal Opera House του Λονδίνου. Τότε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν οι διάσημοι θρυλικοί καλλιτέχνες, Moira Shearer (Σταχτοπούτα), Michael Somes (Πρίγκιπας), Frederick Ashton και Robert Helpmann (αδελφές της Σταχτοπούτας) και Alexander Grant (Jester). Η παράσταση φέτος θα ανέβει για το American Ballet Theatre από την Wendy Ellis Somes σε συνεργασία με την Malin Thoors. Συγκεκριμένα θα δοθούν οκτώ παραστάσεις 9 – 14 Ιουνίου 2014.

Επιπρόσθετα η Εαρινή Σεζόν του ABT για το 2014 περιλαμβάνει και ένα αφιέρωμα στον Shakespeare με τίτλο «Shakespeare Celebration». Η παράσταση περιλαμβάνει τα μπαλέτα «The Dream» του Frederick Ashton και «The Tempest» του Alexei Ratmansky. Το «Shakespeare Celebration» θα παρουσιαστεί από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2014.

Σε Πρεμιέρα θα ανέβει η Αναβίωση του μπαλέτου «Gaîté Parisienne» του Léonide Massine. Θα δοθούν τέσσερις παραστάσεις από 20 έως 22 Μαΐου 2014.

Σε ότι αφορά τα μεγάλου μήκους μπαλέτα, κατά τη διάρκεια της Ανοιξιάτικης Σεζόν του American Ballet Theatre θα παρουσιαστούν στο Metropolitan Opera House τα κορυφαία μπαλέτα: «Δον Κιχώτης», «Η Μπαγιαντέρα», «Ζιζέλ», «Η Λίμνη των Κύκνων» και «Κοπέλια». Πιο συγκεκριμένα το μπαλέτο «Don Quixote» με μουσική του Ludwig Minkus, ανεβαίνει από τους Kevin McKenzie and Susan Jones με χορογραφία μετά Marius Petipa και Alexander Gorsky και θα παρουσιαστεί από 13 έως 19 Μαΐου 2014. Το μπαλέτο «La Bayadere» σε χορογραφία της Natalia Makarova μετά Marius Petipa και μουσική του Ludwig Minkus ειδικά διαμορφωμένη από τον John Lanchbery θα παρουσιαστεί από 23 έως 29 Μαΐου 2014. Στη συνέχεια το μπαλέτο «Giselle» με μουσική από τον Adolphe Adam και χορογραφία μετά Jean Coralli, Jules Perrot και Marius Petipa ανεβαίνει για το ABT από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εταιρείας Kevin McKenzie και θα παρουσιαστεί από 16 έως 21 Ιουνίου 2014. Έπειτα το μπαλέτο «Swan Lake» με μουσική του Pyotr Ilyich  Tchaikovsky και χορογραφία του Kevin McKenzie θα παρουσιαστεί από 23 έως 28 Ιουνίου 2014. Επιπρόσθετα θα δοθούν και έξι παραστάσεις του μπαλέτου «Coppelia» σε παραγωγή Frederic Franklin μετά Nicholas Sergeyev και με τη μουσική του Léo Delibes. Οι παραστάσεις της «Κοπέλια» είναι προγραμματισμένες στις 30 και 31 Μαΐου και στις 3 και 5 Ιουλίου 2014.

Όπως κάθε χρόνο η Ανοιξιάτικη Σεζόν θα ξεκινήσει με ένα Εορταστικό Γκαλά στο Metropolitan Opera House τη Δευτέρα 12 Μαΐου όπου θα χορέψουν οι κορυφαίοι χορευτές της εταιρείας με καλεσμένους διάσημες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του ABT:

http://www.abt.org/default.aspx

 

Πηγές πληροφοριών: broadwayworld.com, abt.org

Πηγές εικόνας: guidepal.com, metoperafamily.org

επιστροφή στην κορυφή