Menu

Οι νικητές των Βραβείων «Benois de la Danse» για το 2014

  • Κατηγορία Νέα

Στην ιστορική σκηνή του Θεάτρου Bolshoi της Μόσχας απονεμήθηκαν την Τρίτη 27 Μαΐου τα Διεθνή Βραβεία Μπαλέτου «Benois de la Danse».

Η τελετή απονομής εγκαινιάστηκε από τον θρυλικό χορογράφο και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Yuri Grigorovich. Η κριτική επιτροπή τη φετινή χρονιά αποτελείτο εξ ολοκλήρου από τις γυναίκες. Μέλη της ήταν: η επικεφαλής του Τμήματος Χορού του Συμβουλίου Τέχνης της Νέας Υόρκης Beverly D’ Anne, η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα και αστέρι του Ιταλικού Μπαλέτου Carla Fracci, η Ballet Mistress και καθηγήτρια του Ωδείου της Αγίας Πετρούπολης Gabriela Komleva, η διάσημη χορεύτρια, προπονήτρια και καθηγήτρια χορού Ana Laguna, η Κορυφαία Χορεύτρια Etoile του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, προπονήτρια και σχεδιάστρια κοστουμιών Agnes Letestu, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μπαλέτου του Χόνγκ Κόνγκ Madeleine Onne και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Teatro Colon Ballet Company Lidia Segni.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες που βραβεύθηκαν σε κάθε κατηγορία των «Prix Benois de la Dance»:

Καλύτερος Χορογράφος

Alexey Ratmansky  (Χορογράφος στο American Ballet Theatre (ABT))

 

Καλύτερη  Μπαλαρίνα

Polina Semionova (Κορυφαία Χορεύτρια στο American Ballet Theatre)

και

Mariko Kida (Πρώτη Σολίστ στο Royal Swedish Ballet)

 

Καλύτερος  Χορευτής

Herman Cornejo (Κορυφαίος Χορευτής στο American Ballet Theatre)

 

Οι νικητές έλαβαν ένα αγαλματίδιο του διάσημου γλύπτη Ιγκόρ Ουστίνοφ, ενός εκπρόσωπου της διάσημης οικογένειας του Benoit. 

Επίσης φέτος χρυσό αγαλματίδιο απονεμήθηκε στον διάσημο κορυφαίο χορευτή του American Ballet Theatre και του Bolshoi Ballet, David Hallberg.

«Είμαι χαρούμενος γιατί το Bolshoi είναι τώρα σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος χορευτής παραλαμβάνοντας το βραβείο από την διάσημη πρίμα μπαλαρίνα και αστέρι του θιάσου, Svetlana Zakharova.

Τέλος, το τιμητικό βραβείο «Life in Art» («Δια Βίου Επίτευγμα») απονεμήθηκε στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού,  Brigitte Lefèvre.

Μετά την τελετή απονομής των Βραβείων «Benois de la Danse» παρουσιάστηκε, την επόμενη μέρα στις 28 Μαΐου, ένα Gala Μπαλέτου στη σκηνή του Bolshoi Theatre όπου χόρεψαν πολλοί διάσημοι χορευτές, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι ή και νικητές των «Benois de la Danse».

Σχετικά Links:

http://benois.theatre.ru/english/massmedia/news/

http://www.bolshoi.ru/en/performances/766/

http://www.bolshoi.ru/en/performances/765/

 

Πηγή πληροφοριών: fr.ria.ru

Πηγή εικόνας: vm.ru

 

Διαβάστε επίσης:

«Benois de la Danse» το Μάιο στη Μόσχα

επιστροφή στην κορυφή