Menu

Διεθνής Διαγωνισμός Κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού «Hellas»

  • Κατηγορία Νέα

Ο 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού «Hellas» για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Οι νικητές ανακοινώθηκαν και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 έλαβε χώρα το Gala των νικητών του Διεθνούς Διαγωνισμού στο «Θέατρον» του Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον Κλασικό και Σύγχρονο χορό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στην Αθήνα) από το 2001 και έχει γίνει πλέον θεσμός.

Η διεθνώς καταξιωμένη χορεύτρια, καθηγήτρια και χορογράφος κ. Κατερίνα Παυλάκη ίδρυσε, οργανώνει και διευθύνει το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς χορευτές από όλο τον κόσμο.

Επίσης στο Διαγωνισμό Χορού «Hellas» συμμετέχουν τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες χορευτές από όλο τον κόσμο και μέσα από την ανάδειξη νέων ταλέντων και τεχνικών ικανοτήτων στόχος είναι η ανταλλαγή νέων ιδεών και εμπειριών. Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνεται το ενδιαφέρον συμμετοχής χορευτών από όλο τον κόσμο στο διαγωνισμό και γίνεται όλο και υψηλότερο το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Βασικός στόχος του International Dance Competition «Hellas» είναι η επιβράβευση και ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Στους χορευτές που διακρίνονται για το ταλέντο τους και επιλέγονται να είναι οι νικητές του Διαγωνισμού απονέμονται βραβεία και υποτροφίες, τα οποία θα αποτελέσουν κίνητρο για την προώθηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Να σημειωθεί επίσης ότι μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού είναι διακεκριμένες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής του χορού. 
  
Σχετικά Links:

http://www.indancecom.webs.com

https://www.facebook.com/indancecom

http://www.youtube.com/InDanceCom

Πηγές πληροφοριών: theatron254.gr, indancecom.weds.com

Πηγή εικόνας: International Dance Competition «Hellas» Facebook

επιστροφή στην κορυφή