Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

John Neumeier: Ο διάσημος χορογράφος παρουσιάζει το νέο μπαλέτο του «Tatiana» στη Μόσχα

John Neumeier: Ο διάσημος χορογράφος παρουσιάζει το νέο μπαλέτο του «Tatiana» στη Μόσχα

Ο διάσημος Χορογράφος και Διευθυντής του Μπαλέτου του Αμβούργου, John Neumeier πρόκειται να παρουσιάσει στο Μουσικό Θέατρο Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko της Μόσχας (Mamta) το νέο του μπαλέτο «Τατιάνα», του οποίου η υπόθεση βασίζεται στο ποίημα του Πούσκιν «Ευγένιος Ονέγκιν». Συμφώνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ρώσικο τηλεοπτικό κανάλι «Культура», η πρεμιέρα του νέου μπαλέτου στη Μόσχα προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Αναζητώντας τους καταλληλότερους χορευτές για το μπαλέτο, ο διάσημος χορογράφος παρακολουθεί τα μαθήματα και τις πρόβες παρατηρώντας όχι μόνο την τεχνική αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου καθώς θεωρεί ότι μερικές φορές είναι πιο σημαντική η έκφραση από μια άψογη τεχνικά κίνηση…», σημειώθηκε χαρακτηριστικά στο ρώσικο τηλεοπτικό κανάλι «Культура».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Θεάτρου, ο John Neumeier έχει συνεργαστεί ξανά με το Θέατρο Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko, όπου ανέβασε τα μπαλέτα «The Seagull» και «The Little Mermaid». Το μπαλέτο «Tatiana» θα είναι το τρίτο που θα παρουσιάσει στο διάσημο Μουσικό Θέατρο της Μόσχας. Η πρεμιέρα του μπαλέτου «Tatiana» έλαβε χώρα στο Αμβούργο στις 29 Ιουνίου και στη Μόσχα πρόκειται να παρουσιαστεί στις 7 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα η «Tatiana» είναι ένα μπαλέτο δύο πράξεων με μουσική της Lera Auerbach. Παρουσιάζει μια σύγχρονη διάσταση του κλασικού αριστουργήματος του Πούσκιν «Ευγένιος Ονέγκιν» μέσα από το χορό. Μια εξαιρετική παραγωγή όπως και τα υπόλοιπα κορυφαία μπαλέτα του Neumeier που θα παρουσιαστεί στη Μόσχα τον ερχόμενο Νοέμβριο.  

Σχετικά Links:

http://stanmus.com/performance/96

http://www.hamburgballett.de/e/_tatjana.htm

 

Πηγή πληροφοριών: newsru.com

Πηγή εικόνας: danceviewtimes.typepad.com

balleton.gr