Menu

Μεγάλα ονόματα του χώρου της μόδας σχεδιάζουν κοστούμια για το New York City Ballet

  • Κατηγορία Νέα

Το New York City Ballet, ο διάσημος θίασος μπαλέτου της Αμερικής, κάλεσε τους αγαπημένους του σχεδιαστές για να δημιουργήσουν τα κοστούμια της νέας σεζόν χορού του. Σύμφωνα με το περιοδικό Elle τα κοστούμια για τις παραστάσεις του New York City Ballet θα είναι δημιουργίες των διάσημων σχεδιαστών μόδας: Carolina Herrera, Valentino, Sarah Burton, Mary Katrantzou και Thom Browne.

Τα συγκεκριμένα κοστούμια θα παρουσιαστούν σε μια Gala εκδήλωση του NYCB στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Κάθε σχεδιαστής συνεργάζεται με ένα χορογράφο του New York City Ballet. Συγκεκριμένα ο καταξιωμένος Βρετανός χορογράφος Liam Scarlett συνεργάζεται με την σχεδιάστρια του οίκου Alexander McQueen, Sarah Burton, ο σολίστ του New York City Ballet, Justin Peck συνεργάζεται με την Mary Katrantzou, ο χορευτής του corps de ballet του New York City Ballet, Troy Schumacher συνεργάζεται με τον Thom Browne και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του New York City Ballet, Peter Martins, συνεργάζεται με την Carolina Herrera. Επίσης ο Valentino Garavani θα σχεδιάσει τα κοστούμια για μια χορογραφία του Christopher Wheeldon.

Ο διάσημος θίασος μπαλέτου είναι στενά συνδεδεμένος με το χώρο της μόδας. Συγκεκριμένα το 2012 συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας Rodarte και το 2013 με τους σχεδιαστές Prabal Gurung, Iris vanHerpen και Olivier  Theyskens. Ο κόσμος του μπαλέτου ανυπομονεί φέτος να δει στη Φθινοπωρινή Σεζόν του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης τις νέες υψηλού επιπέδου δημιουργίες σε έναν αρμονικό συνδυασμό της μόδας με το χορό.

Σχετικά Links:

http://www.nycballet.com/Season-Tickets/Special-Events/Fall-Gala.aspx

 

Πηγές πληροφοριών: intermedia.ru, elle.com, nycballet.com, broadwayworld.com

Πηγή εικόνας: lyidadotme.files.wordpress.com

επιστροφή στην κορυφή