Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bolshoi Theatre: Το πρόγραμμα των παραστάσεων μπαλέτου για τη σεζόν 2014/2015

Bolshoi Theatre: Το πρόγραμμα των παραστάσεων μπαλέτου για τη σεζόν 2014/2015

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη της Διοίκησης του Bolshoi Theatre ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των παραστάσεων της 239ης σεζόν του ιστορικού Θεάτρου της Μόσχας.

Συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Bolshoi Ballet, Sergei Filin, ο Γενικός Διευθυντής του Bolshoi Theatre, Vladimir Urin, o Μουσικός Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Ορχήστρας, Tugan Sokhiev και η εκπρόσωπος Τύπου του ιστορικού Θεάτρου, Katerina Novikova, οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα παρακολουθήσει το κοινό στο Bolshoi Theatre κατά την σεζόν 2014/2015.

Η 239η σεζόν ξεκινά επίσημα στο Θέατρο Bolshoi με την όπερα «Boris Godunov» στις 14 Σεπτεμβρίου 2014. Σε ότι αφορά τις παραστάσεις μπαλέτου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις νέες παραγωγές: «Legend of Love» του Arif Melikov, «Hamlet», «Hero of Our Time» του Ilya Demutsky, τα κλασικά αριστουργήματα: «Swan Lake», «Giselle», «Nutcracker», «La Fille mal gardee», καθώς και τα εντυπωσιακά μπαλέτα: «La Sylphide», «The Flames of Paris», «The Taming of the Shrew», «The Bright Stream», «Lady of the Camellias», «Onegin», «Jewels», «Ivan the Terrible».

Επίσης κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν θα προβληθούν σε ζωντανή μετάδοση από το Bolshoi Theatre της Μόσχας σε επιλεγμένους χώρους σε όλο τον κόσμο οι εξής παραστάσεις μπαλέτου: «Legend of Love» (ζωντανή μετάδοση στις 26 Οκτωβρίου 2014), «Nutcracker» (ζωντανή μετάδοση στις 21 Δεκεμβρίου 2014), «Swan Lake» (ζωντανή μετάδοση στις 25 Ιανουαρίου 2015), «Ivan the Terrible» (ζωντανή μετάδοση τον Απρίλιο 2015). Επίσης θα προβληθούν και οι μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις: «La Fille du Pharaon» (23 Νοεμβρίου 2014), «La Bayadere» (7 Δεκεμβρίου 2014) και «Romeo and Juliet» (8 Μαρτίου 2015).

Σε ότι αφορά τις προγραμματισμένες περιοδείες του διάσημου θιάσου σε άλλες χώρες, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, το Bolshoi Ballet θα περιοδεύσει στην Ιαπωνία από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014 όπου θα παρουσιάσει τα μπαλέτα «Swan Lake», «Don Quixote», «La Bayadere». Επίσης θα περιοδεύσει στο Χονγκ Κονγκ όπου στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ θα παρουσιάσει τα μπαλέτα «The Flames of Paris» (στις 25 και 26 Μαρτίου 2015) και «Jewels» (στις 28 και 29 Μαρτίου 2014). Τον Ιούνιο 2015 το Μπαλέτο Bolshoi θα περιοδεύσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας όπου θα παρουσιάσει το μπαλέτο «Spartacus».

Μια νέα σεζόν με πολλές μεγάλες παραγωγές και αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινά στο Bolshoi Theatre για να ενθουσιάσει το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Bolshoi Theatre:

http://www.bolshoi.ru/en/                        

 

Πηγή πληροφοριών: bolshoi.ru

Πηγές εικόνας: bolshoi.ru

balleton.gr