Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου: Ζωντανές μεταδόσεις από πέντε διάσημες εταιρείες μπαλέτου

Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου: Ζωντανές μεταδόσεις από πέντε διάσημες εταιρείες μπαλέτου

Την 1η Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου, πέντε διάσημες εταιρείες μπαλέτου θα παρουσιάσουν σε απευθείας μετάδοση (live stream) τις πρόβες των χορευτών τους καθώς και τις προετοιμασίες στα παρασκήνια των κορυφαίων θεάτρων του κόσμου.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων συμμετέχουν οι εξής διεθνούς φήμης θίασοι μπαλέτου: το Μπαλέτο της Αυστραλίας (Australian Ballet), το Μπαλέτο Μπολσόι της Μόσχας (Bolshoi Ballet), το Βασιλικό Μπαλέτο (The Royal Ballet) του Λονδίνου, το Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά (The National Ballet of Canada) και το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Ballet).

Κατά τη διάρκεια του World Ballet Day Live το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσω internet αποκλειστικές σκηνές από τις πρόβες των χορευτών, χορογράφων και προπονητών στα παρασκήνια, να επικοινωνήσει μαζί τους και να διατυπώσει τις ερωτήσεις του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media). Έτσι θα έρθει σε επαφή με την καθημερινότητα των χορευτών, τα μαθήματα από νωρίς το πρωί, τις προπονήσεις και τις εξαντλητικές πρόβες πριν από κάθε παράσταση, αλλά και το έργο όλων όσων εργάζονται με μεγάλη αφοσίωση πίσω από τη σκηνή. Παράλληλα θα παρατηρήσει το ύφος και την τεχνική κάθε εταιρείας παρακολουθώντας από τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου διαδοχικά το Australian Ballet στη Μελβούρνη, το Bolshoi Ballet, το Royal Ballet, το National Ballet of Canada και το San Francisco Ballet.

Επίσης οι τηλεθεατές θα κληθούν να υποβάλουν ένα δικό τους βίντεο στο οποίο θα εκτελούν μια πιρουέτα απ’ όπου κι αν βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μοντάζ από βίντεο του κοινού προβάλλοντας την παγκόσμια απήχηση του χορού.

Να σημειωθεί ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ζωντανές μεταδόσεις την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014, στους εξής συνδέσμους:

Στο κανάλι του Australian Ballet στο Youtube: www.youtube.com/user/TheAustralianBallet

Στο κανάλι του Bolshoi Theatre στο Youtube:  https://www.youtube.com/user/bolshoi

Στο κανάλι της Royal Opera House στο Youtube: www.youtube.com/user/royaloperahouse

Στο κανάλι του National Ballet of Canada στο Youtube: www.youtube.com/user/nationalballetcanada

Στο κανάλι του San Francisco Ballet στο Youtube: www.youtube.com/user/SFBallet

 

Πηγές πληροφοριών: bolshoi.ru, roh.org.uk

Πηγή εικόνας: Facebook Bolshoi Theatre

balleton.gr