Menu

English National Ballet: To πρόγραμμα της σεζόν χορού 2014/15

  • Κατηγορία Νέα

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας και διάσημη κορυφαία χορεύτρια, Tamara Rojo, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της νέας σεζόν για την Εταιρεία. Πρόκειται για μια συναρπαστική σεζόν χορού στα πλαίσια της οποίας θα παρουσιαστούν έργα τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Αναλυτικότερα από τις 10 έως τις 15 Μαρτίου 2015 το English National Ballet θα παρουσιάσει μια βραδιά με τίτλο «Modern Masters: Εικόνες της Χορογραφίας του 20ου αιώνα» στο Sadler’s Wells του Λονδίνου. Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης triple bill παράστασης περιλαμβάνει έργα δύο διάσημων χορογράφων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά από την Εταιρεία. Πρόκειται για το «In the Middle, Somewhat Elevated» του William Forsythe και το «Spring and Fall» του John Neumeier. Επίσης την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί το έργο «Petite Mort» σε χορογραφία Jiří Kylián, το οποίο ανέβηκε πρώτη φορά από το θίασο το 2013.

Σχετικά με το Modern Masters η Tamara Rojo αναφέρει: «Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραγωγές «Le Corsaire» και «Lest We Forget» την περσινή χρονιά, είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το Modern Masters, ένα νέο triple bill, στο Sadler’s Wells, το οποίο προσφέρει τον τέλειο χώρο για το πρόγραμμα. Το English National Ballet έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει το βέλτιστο από το παραδοσιακό και σύγχρονο μπαλέτο στο κοινό όλης της Βρετανίας, ανεβάζοντας αυτά τα έργα στο Sadler’s Wells, ακολουθώντας αυτή τη δέσμευση και προσφέροντας την δυνατότητα προσέγγισης νέου κοινού».

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα δω την Εταιρεία να παρουσιάζει τα έργα ορισμένων από τους πιο σημαντικούς χορογράφους. Ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια πάντα αναζητώ την εξέλιξη των χορευτών και αυτό το πρόγραμμα προσφέρει τόσο την πρόκληση όσο και την δυνατότητα να αναπτυχθούν καλλιτεχνικά».

Επίσης κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας συνεχίζοντας να φιλοξενεί κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο και να παρουσιάζει μοναδικές παραστάσεις στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, καλωσορίζει ως προσκεκλημένους καλλιτέχνες τους κορυφαίους χορευτές  Ivan Vasiliev και Alban Lendorf, οι οποίοι θα χορέψουν με την Εταιρεία στην παραγωγή «Swan Lake» σε χορογραφία Derek Deane στο London Coliseum από τις 7 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015. Ο Ivan Vasiliev  (κορυφαίος χορευτής στο Mikhailovsky Ballet) και ο Alban Lendorf (κορυφαίος χορευτής στο Royal Danish Ballet) θα ερμηνεύσουν τον ρόλο του Πρίγκιπα Siegfried δίπλα στις κορυφαίες χορεύτριες του English National Ballet, Alina Cojocaru και Tamara Rojo, αντίστοιχα, οι οποίες θα ερμηνεύσουν το ρόλο της Odette/Odile.

Αναφερόμενη στους κορυφαίους χορευτές Vasiliev και Lendorf, η Tamara Rojo χαρακτηριστικά είπε: «Είναι μια αντανάκλαση της φήμης του English National Ballet το ότι μπορούμε να φιλοξενούμε εξαιρετικά ταλέντα από όλο τον κόσμο για να χορέψουν με το θίασο. Ανυπομονώ να δω τον Ivan να χορεύει με την Alina και εγώ να χορέψω με τον Alban ξανά στην Λίμνη των Κύκνων».

Επιπλέον κατά τη σεζόν 2014/15 το κοινό θα δει τον νέο κορυφαίο χορευτή του English National Ballet, Alejandro Virelles που εντάχθηκε στην Εταιρεία από το Boston Ballet. O Alejandro Virelles θα ερμηνεύσει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μπαλέτα «Swan Lake» και «Nutcracker» που θα παρουσιαστούν σε περιοδεία και στο London Coliseum. 

«Μεγάλωσα θαυμάζοντας την Tamara Rojo ως καλλιτέχνης και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ μαζί της στο English National Ballet. Η ένταξη μου ως Principal στην Εταιρεία έχει έρθει την κατάλληλη στιγμή στην καριέρα μου και πιστεύω ότι η Tamara θα έχει πολλά σπουδαία πράγματα να μου προσφέρει όντας η ίδια ένα απίστευτο ταλέντο.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alejandro Virelles για την ένταξη του στην Εταιρεία.

Επιπρόσθετα νέα μέλη της Εταιρείας έγιναν τη φετινή σεζόν οι διακεκριμένοι χορευτές: Precious Adams, η οποία τελείωσε την εκπαίδευση της στο Bolshoi Ballet Academy και έλαβε ένα διπλό βραβείο στο Διαγωνισμό Χορού Prix de Lausanne 2014, Yoko Callegari από το Boston Ballet, Adriana Lizardi από Ballet National de l'Opera de Bordeaux, Sarah Kundi από το Ballet Black, Isabelle Brouwers και Jinhao Zhang από το English National Ballet School.

Το πρόγραμμα Choreographics του English National Ballet θα λάβει χώρα από 18 έως 20 Ιουνίου 2015 στο Lilian Baylis Studio του Sadler’s Wells. Το Choreographics δίνει στους χορευτές του θιάσου τη δυνατότητα να  δημιουργήσουν το δικό τους έργο και εξελιχθούν ως χορογράφοι αλλά και ως ερμηνευτές, σε συνεργασία με το βραβευμένο χορογράφο Russell Maliphant, ενός Αναπληρωτή Καλλιτέχνη του θεάτρου.

Η θρυλική παραγωγή του κλασικού μπαλέτου «Coppelia» θα παρουσιαστεί σε περιοδεία εντός του Ηνωμένου Βασιλείου στο Σαουθάμπτον, στην Οξφόρδη και στο Μπρίστολ. Επίσης η παραγωγή «Swan Lake» του Derek Deane εκτός από το London Coliseum θα παρουσιαστεί και σε περιοδεία στο Μάντσεστερ, στο Μίλτον Κέινς και στο Λίβερπουλ.

Το English National Ballet επιθυμώντας να φέρει σε επαφή με το μπαλέτο κοινό από την ηλικία των τριών ετών για μία ακόμη σεζόν συνεχίζει να διοργανώνει το δημοφιλές πρόγραμμα «Το Πρώτο μου Μπαλέτο…» («My First Ballet…») με την παγκόσμια πρεμιέρα του «My First Ballet: Swan Lake». Η παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Peacock Theatre του Λονδίνου από τις 2 έως τις 12 Απριλίου 2015. Έπειτα θα παρουσιαστεί σε περιοδεία Εθνικού επιπέδου διάρκειας έξι εβδομάδων που περιλαμβάνει και δύο νέους χώρους: το Lighthouse στο Poole και το Curve Theatre στο Leicester.

Παράλληλα με την προγραμματισμένη περιοδεία του θιάσου στο Ηνωμένο Βασίλειο το Καλοκαίρι του 2015, το English National Ballet  θα πραγματοποιήσει και την πρώτη μεγάλης κλίμακας διεθνή περιοδεία, παρουσιάζοντας το υψηλού επιπέδου Βρετανικό μπαλέτο σε νέο κοινό σε όλο τον κόσμο και προβάλλοντας σε διεθνές επίπεδο την πλούσια και ποικιλόμορφη πολιτιστική ταυτότητα της χώρας. Συγκεκριμένα η Εταιρεία θα περιοδεύσει στο Πεκίνο, στη Σιγκαπούρη, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στην Πόλη του Μεξικού και στην Μπογκοτά.

Πρόγραμμα της σεζόν 2014/15 του English National Ballet

Εθνική Περιοδεία

«Swan Lake»

8 Οκτωβρίου 2014 - 18 Ιανουαρίου 2015 

www.ballet.org.uk/swanlake 

Εθνική Περιοδεία

«Coppelia»

15 Οκτωβρίου - 8 Νοεμβρίου 2014 

www.ballet.org.uk/coppelia 

 

London Coliseum  

«Nutcracker»

11 Δεκεμβρίου 2014 - 4 Ιανουαρίου 2015

www.ballet.org.uk/nutcracker  


Sadler’s Wells, Λονδίνο

«Modern Masters»

10 - 15 Μαρτίου 2015 

 www.ballet.org.uk/modernmasters

 

Queen Elizabeth Hall, Southbank Centre

«Emerging Dancer»

23 Μαρτίου 2015

www.ballet.org.uk/emergingdancer

Εθνική Περιοδεία

«My First Ballet: Swan Lake»

2 - 12 Απριλίου 2015

www.ballet.org.uk/myfirst/swanlake

 

Lilian Baylis Studio, Sadler’s Wells

«Choreographics»

18 - 20 Ιουνίου 2015

www.ballet.org.uk/choreographics
 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του English National Ballet:

http://blog.ballet.org.uk/

 

Πηγή πληροφοριών: blog.ballet.org.uk

Πηγή εικόνας: londontown.com

επιστροφή στην κορυφή