Menu

Τα αστέρια του μπαλέτου θα λάμψουν στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky

  • Κατηγορία Νέα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα γεγονότα της σεζόν στο χώρο του μπαλέτου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο λάτρεις του μπαλέτου από όλο τον κόσμο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου Φεστιβάλ Μπαλέτου παρουσιάζονται, τόσο στην Κεντρική Σκηνή όσο και στην Νέα Σκηνή (Mariinsky II) του ιστορικού θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης, κορυφαίες παραστάσεις μπαλέτου με ερμηνευτές παγκοσμίου φήμης αστέρια του μπαλέτου.

Φέτος τo XV International Ballet Festival Mariinsky θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη χρονιά στο Θέατρο Mariinsky από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου 2015. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι η συμμετοχή του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Παρισιού, του οποίου οι κορυφαίοι χορευτές θα παρουσιάσουν στο κοινό πολλά διάσημα μπαλέτα του ρώσικου κλασικού ρεπερτορίου, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δημιουργηθεί από τον θρυλικό χορογράφο Marius Petipa.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά το πρόγραμμα, το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky ξεκινάει επίσημα στις 13 Μαρτίου με την παρουσίαση των μονόπρακτων μπαλέτων του νεαρού χορογράφου Anton Pimonov: «Bambi» σε μουσική Andrei Golovin και «In the Jungle» σε μουσική Alexander Lokshin. Στη συνέχει θα παρουσιαστούν τα μπαλέτα: «Don Quixote», «La Bayadere», «Giselle», «Swan Lake», «The Sleeping Beauty».

Επίσης στο φετινό Φεστιβάλ Μπαλέτου θα συμμετέχουν πολλοί καταξιωμένοι χορευτές από τις μεγαλύτερους θιάσους μπαλέτου στον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των: Isaac Hernández (Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας), Aurélie Dupont, Sae Eun Park, Ludmila Pagliero, Josua Hoffalt,  Audric Bezard, Marie-Agnès Gillot, Hugo Marchand, Léonore Baulac, Jérémy-Loup Quer (Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Παρισιού), Ruslan Skvortsov (Μπαλέτο Bolshoi) και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες.

Στις 19 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Mariinsky μια παράσταση με την πρίμα μπαλαρίνα του Mariinsky Ballet, Victoria Tereshkina και άλλους κορυφαίους χορευτές οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από διάσημα έργα. Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει στην ιστοσελίδα ζωντανών μεταδόσεων του Θεάτρου Mariinsky: http://mariinsky.tv/n/e

Επιπρόσθετα στις 21 Μαρτίου θα λάβει χώρα στη Νέα Σκηνή του Θεάτρου Mariinsky (Mariinsky II) το πρόγραμμα «Δημιουργικό Εργαστήρι Νέων Χορογράφων» (Creative Workshop of Young Choreographers), στα πλαίσια του οποίου νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους και εκείνες που θα διακριθούν στη συνέχεια θα ενταχθούν στο ρεπερτόριο του Mariinsky Ballet. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει στην ιστοσελίδα: http://mariinsky.tv/n/e

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαρτίου με ένα λαμπερό γκαλά μπαλέτου με τα αστέρια του Μπαλέτου Mariinsky και του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού που θα παρουσιάσουν τα έργα: «Adagio Hammerklavier», «Marguerite and Armand» και «Divertissement».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του XV International Ballet Festival Mariinsky στην επίσημη ιστοσελίδα του Mariinsky Theatre:

http://www.mariinsky.ru/en/playbill/festivale/fest_2014_2015/ballet_fest_232/

 

Πηγή πληροφοριών: intermedia.ru, mariinsky.ru 

Πηγή εικόνας: timeout.com

επιστροφή στην κορυφή