Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καρυοθραύστης με το Bolshoi Ballet Academy τα Χριστούγεννα στο Θέατρο Badminton

Ο Καρυοθραύστης με το Bolshoi Ballet Academy τα Χριστούγεννα στο Θέατρο Badminton

Το αριστούργημα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και διάσημο μπαλέτο “Ο Καρυοθραύστης” φέτος τα Χριστούγεννα παρουσιάζεται με τους καταξιωμένους χορευτές της Ακαδημίας Μπαλέτου Bolshoi στο Θέατρο Badminton. Το διάσημο Bolshoi Ballet Academy μαζί με κορυφαίους σολίστ του Bolshoi Ballet, που θα ερμηνεύσουν τους κύριους ρόλους, παρουσιάζουν το υπέροχο μπαλέτο από τις 19 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2015 και για 10 μόνο παραστάσεις στην Αθήνα.

Bolshoi Ballet Academy

Η Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας, κοινώς γνωστή ως Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι είναι μια από τις παλαιότερες και διασημότερες σχολές μπαλέτου της Ρωσίας. Είναι θυγατρική σχολή του διάσημου Μπαλέτου Bolshoi.

Στο Bolshoi Ballet οι περισσότεροι χορευτές είναι απόφοιτοι της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι, όπως και σε πολλούς άλλους κορυφαίους θιάσους μπαλέτου της Μόσχας. Πολλοί χορογράφοι, καθηγητές μπαλέτου και απόφοιτοι του Bolshoi Ballet Academy έγιναν διάσημα ονόματα του Ρώσικου Μπαλέτου συμπεριλαμβανομένων των: Olga Lepeshinskaya, Raisa Struchkova, Natalia Bessmertnova, Ekaterina Maximova, Maya Plisetskaya, Nikolai Fadeyechev, Vladimir Vasiliev, Mikhail Lavronsky, Nikolay Tsiskaridze.

Η μέθοδος διδασκαλίας του Bolshoi Ballet Academy βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης κλασικού μπαλέτου που προσαρμόζεται στις ικανότητες των μαθητών. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει Τεχνική του Μπαλέτου, Εκπαίδευση με pointes, Ασκήσεις στο Κέντρο, Μουσική Διδασκαλία, Pas De Deux, Jazz, Χορός Χαρακτήρων και Ιστορία του Χορού. Η Ακαδημία αποτελείται από κορυφαίους καθηγητές χορού με εξειδικευμένες γνώσεις τεχνικής αρτιότητας και ερμηνείας στη σκηνή. Οι μαθητές βαθμολογούνται προσεκτικά με βάση την ηλικία και τις δεξιότητες τους και ανάλογα με το ταλέντο τους λαμβάνουν τα απαραίτητα μαθήματα για την πρόοδο τους στο μπαλέτο. Επίσης στη σχολή τα παιδιά ηλικίας 9 έως 18 ετών παρακολουθούν ακαδημαϊκά μαθήματα εκτός από την βασική εκπαίδευση μπαλέτου με τη μέθοδο διδασκαλίας Vagonova. Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι πραγματοποιεί ετήσια οντισιόν για τους φοιτητές που αναζητούν αποδοχή σε προγράμματα πλήρους απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης. Διευθύντρια της Ακαδημίας είναι η Marina Leonova.

Πληροφορίες Παράστασης

 

Π. Ι. Τσαϊκόφσκι
Καρυοθραύστης

The Bolshoi Ballet Academy και κορυφαίοι σολίστ του Bolshoi Ballet

Χριστούγεννα στην Αθήνα

 

Θέατρο BADMINTON
19 – 27 Δεκεμβρίου 2015

 

Περισσότερες πληροφορίες στα:

http://abcd.gr/show/Καρυοθραύστης-the-bolshoi-ballet-academy/

https://www.viva.gr/tickets/dance/theatro-badminton/karyothraustis/

 

Διαβάστε επίσης:

The Nutcracker (Η ιστορία του μπαλέτου)

 

Πηγή πληροφοριών: abcd.gr, wikipedia.org

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru

balleton.gr