Menu

O Makhar Vaziev αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Bolshoi Ballet

  • Κατηγορία Νέα

Το Θέατρο Μπολσόι ανακοίνωσε ότι ο Makhar Vaziev από το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου αναλαμβάνει τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Bolshoi Ballet αντικαθιστώντας τον Sergei Filin, ο οποίος υπέστη μόνιμη βλάβη στα μάτια μετά την επίθεση με οξύ που δέχθηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Ο Γενικός Διευθυντής του Bolshoi Theatre, Vladimir Urin, μίλησε για τον κορυφαίο Makhar Vaziev, επισημαίνοντας ότι συνεργάστηκε ως χορευτής και ως διευθυντής με τα Μπαλέτα Kirov της Αγίας Πετρούπολης πριν μετονομαστούν σε Mariinsky για 13 χρόνια. Έπειτα μετακόμισε στην Ιταλία όπου συνεργάστηκε με τη Σκάλα του Μιλάνου αρχικά ως χορευτής και στη συνέχεια ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου του Θεάτρου, μια θέση που έχει τα τελευτάια 7 χρόνια.

“Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά το γεγονός ότι θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια έναν τόσο μεγάλο θίασο μπαλέτου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vaziev.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αλλαγή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου Μπολσόι

Ο διορισμός νέου διευθυντή μπαλέτου στο Bolshoi Theatre συνδέεται με ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας του Μπολσόι, όταν ο σημερινός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Bolshoi Ballet, Sergei Filin δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο.

Ο Sergei Filin μετά την τρομακτική επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και τα μάτια. Μετά από θεραπείες που διήρκησαν πολλούς μήνες στη Γερμανία, ο Filin επέστρεψε στο Θέατρο έχοντας χάσει εν μέρη την όραση του.

Ο Σολίστ Pavel Dmitrichenko καταδικάστηκε σε φυλάκιση πεντέμισι ετών με την κατηγορία ότι οργάνωσε την επίθεση εναντίον του Filin. Ο Yury Zarutsky που ομολόγησε ότι ήταν υπεύθυνος για την επίθεση εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Ο Γενικός Διεθυντής του Bolshoi Theatre ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2015 ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση του Sergei Filin ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου επισημαίνοντας ότι ο Filin θα παραμείνει στο Θέατρο σε άλλη θέση.

“Ο Makhar Vaziev δεν χρειάζεται συστάσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vladimir Urin προσθέτοντας: “Ο θεατρικός κόσμος ξέρει το όνομα του τόσο στη Ρωσία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή του Μπαλέτου Μπολσόι τον Μάρτιο 2016 που λήγει η σύμβαση του Sergei Filin.

 

Πηγή πληροφοριών: abc.net.au

Πηγή εικόνας: kommersant.ru

επιστροφή στην κορυφή