Menu

Το New York City Ballet χορεύει με θέα το Μανχάταν – Δείτε το εντυπωσιακό video

Πριν το μονόπρακτο μπαλέτο του διάσημου χορογράφου Christopher Wheeldon, “After the Rain” παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στο Covent Garden του Λονδίνου οι λάτρεις του μπαλέτου μπορούν να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή απόδοση από τους χορευτές ενός από τους παλαιότερους και διασημότερους θιάσους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2005, ο καλλιτεχνικός συνεργάτης του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Christopher Wheeldon δημιούργησε τη χορογραφία του μονόπρακτου μπαλέτου “After the Rain” για το New York City Ballet. Το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε προς τιμήν του ιδρυτή του θιάσου και θρυλικού χορογράφου George Balanchine και παρουσιάζεται με τη μουσική του Εσθονού συνθέτη Άρβο Περτ .

Οκτώ χρόνια αργότερα, οι κορυφαίοι χορευτές του New York City Ballet, Maria Kowroski και Ask la Cour παρουσίασαν ένα απόσπασμα από το έργο - το τελικό pas de deux - στον 57ο όροφο ενός κτιρίου του Μανχάταν. Από το 2013 το video έχει προβληθεί στο YouTube σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές.

Τον επόμενο μήνα, το πλήρες μπαλέτο θα παρουσιαστεί από το Βασιλικό Μπαλέτο στο Covent Garden, για πρώτη φορά, ως μέρος ενός μικτού προγράμματος με έργα του Christopher Wheeldon συμπεριλαμβανομένων των έργων “Strapless” και “Within The Golden Hour”.

Πηγή πληροφοριών: roh.org.uk

 

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό video:

 

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή