Menu

Μπαλέτο και Μόδα: Ο βασικός οδηγός για να ντυθείτε με βάση το μπαλέτο

Το μπαλέτο και η μόδα πάντα συμβάδιζαν.

Το New York City Ballet είναι γνωστό για τη συνεργασία του με πολλούς διάσημους σχεδιαστές μόδας. Συγκεκριμένα το 2012, ο διάσημος σχεδιαστής Valentino συνεργάστηκε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του κορυφαίου θιάσου μπαλέτου Peter Martins προκειμένου να σχεδιάσει κοστούμια για το Fall Gala. Επίσης την περασμένη χρονιά, οι χορευτές του NYCB παρουσίασαν το έργο του ανερχόμενου χορογράφου Justin Peck στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (New York Fashion Week).

Επίσης η διεθνώς διακεκριμένη μπαλαρίνα Yuan Yuan Tan και κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Ballet) ήταν το πρόσωπο της εταιρείας ρούχων Gap πριν από λίγα χρόνια. Πιο πρόσφατα, η συλλογή Yulia Yanina Couture Spring Summer 2016, που παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι τον Ιανουάριο, ήταν εμπνευσμένη από τα tutu και τις γραμμές των χορευτών του μπαλέτου.

Ακόμα και χωρίς να έχουν σχεδιαστεί από διάσημους σχεδιαστές μόδας, τα κοστούμια πολλών κορυφαίων θιάσων μπαλέτου όπως το NYCB είναι τέχνη.

Ο συνδυασμός του μπαλέτου με τη μόδα παράγει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ομορφιά και η χάρη του κόσμου του μπαλέτου μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για οποιαδήποτε εμφάνιση με τα εξής:

Τούλινες Φούστες

Οι φούστες tutu είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μπαλέτο. Όταν οι άνθρωποι ακούνε την λέξη “tutu” έχουν την τάση να σκέφτονται την κλασική φούστα που προεξέχει ευθεία προς τα έξω και φαίνεται όπως ένα τούλινη φούστα μιας μπαλαρίνας. Ένας άλλος τύπος φούστας είναι μακριά ρομαντική φούστα που βλέπουμε συνήθως σε παραγωγές μπαλέτων όπως η Giselle. Οι τούλινες φούστες προσδίδουν ρομαντισμό και συνθέτουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Παπούτσια μπαλέτου (μπαλαρίνες)

Τα παπούτσια μπαλέτου, γνωστά και ως pointe, είναι απαραίτητα για μια μπαλαρίνα. Τα σωστά παπούτσια είναι βασικό κομμάτι για κάθε εμφάνιση. Οι κορυφαίες χορεύτριες χρησιμοποιούν σχεδόν ένα ζευγάρι την ημέρα και περισσότερα ζευγάρια για μια παράσταση. Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι χειροποίητα και δημιουργημένα στο μέγεθος κάθε χορευτή. Τα παπούτσια μπαλαρίνες είναι πάντα μια καλή επιλογή για να δημιουργήσετε μια εμφάνιση εμπνευσμένη από το μπαλέτο.

Ο κότσος στα μαλλιά

Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να μοιάσετε με μια μπαλαρίνα. Οι χορευτές πρέπει να έχουν πάντα μαζεμένα τα μαλλιά τους προκειμένου να μην πέφτουν στο πρόσωπο και να εκτελούν με μεγαλύτερη ευκολία τις στροφές, τα άλματα και τις υπόλοιπες κινήσεις του μπαλέτου. Για να φτιάξετε εύκολα έναν κότσο μπορείτε να μαζέψετε τα μαλλιά σας, να δημιουργήσετε μια πλεξούδα και στη συνέχεια τυλίγοντας την πλεξούδα κυκλικά να προκύψει ένας κότσος. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά βίντεο με οδηγίες για να φτιάξετε έναν άψογο και πρακτικό κότσο.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο πως να φτιάξετε εύκολα έναν κλασικό κότσο για μπαλέτο:

Πηγή πληροφοριών: move.themaneater.com

Πηγή εικόνας: wsj.com

 

 

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή