Menu

Θέατρο Μπολσόι: 240 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού Θεάτρου της Μόσχας

  • Κατηγορία Νέα

Το Θέατρο Μπολσόι φέτος γιορτάζει 240 χρόνια από την ίδρυση του και η Google γιορτάζει τα γενέθλια του ιστορικού Θεάτρου της Μόσχας της Ρωσίας με ένα ξεχωριστό Doodle.

Το Bolshoi Theatre ιδρύθηκε το 1776 από τους Prince Pyotr Vasilyevich Urusov και Michael Maddox. Κατά τα πρώτα χρόνια οι παραστάσεις πραγματοποιούνταν σε ιδιωτικούς χώρους. Το σημερινό Θέατρο κτίστηκε μεταξύ 1821 και 1824. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Andrei Mikhailov και άνοιξε στις 18 Ιανουαρίου 1825. Αρχικά παρουσιάζονταν μόνο ρώσικα έργα ενώ ξένα έργα εντάχθηκαν στο ρεπερτόριο από το 1840. Το 19ο αιώνα έγιναν ανακαινίσεις και ανακατασκευή του Θεάτρου μεταξύ 1921 και 1923. Κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προκλήθηκε βλάβη στο Θέατρο από βόμβα που σύντομα επισκευάστηκε. Ένας νέος χώρος που ονομάστηκε Νέα Σκηνή ξεκίνησε να λειτουργεί στις 29 Νοεμβρίου 2002 και χτίστηκε αριστερά από την ιστορική σκηνή του Θεάτρου. Έπειτα από τον Ιούλιο 2005 έως τον Οκτώβριο 2011 το Θέατρο έκλεισε για αποκατάσταση και ανακαίνιση. Μετά από μια μακρά περίοδο ανοικοδόμησης κατά τη διάρκεια της οποίας παραστάσεις ανέβαιναν στην Νέα Σκηνή και την Σκηνή του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου, τελικά στις 28 Οκτωβρίου 2011 το Θέατρο Μπολσόι άνοιξε ξανά με μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή διεθνώς διακεκριμένων καλλιτεχνών. Αμέσως μετά παρουσιάστηκε η όπερα “Ruslan and Lyudmila” και το μπαλέτο “The Sleeping Beauty”.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και λαμπρότερους θιάσους στον κόσμο με διακεκριμένους καλλιτέχνες (τραγουδιστές όπερας, χορευτές, μουσικούς) που παρουσιάζουν παραστάσεις τόσο στο ιστορικό Θέατρο όσο και σε περιοδείες που πραγματοποιούν σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης την ιστορία του Μπαλέτου Μπολσόι ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Bolshoi Ballet

 

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia.org

επιστροφή στην κορυφή