Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ωραία Κοιμωμένη: Όταν ο κλασικός χορός συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ

Η Ωραία Κοιμωμένη: Όταν ο κλασικός χορός συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet) επιστρέφουν στην Ελλάδα και παρουσιάζουν το κλασικό μπαλέτο “Η Ωραία Κοιμωμένη” του Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι σε χορογραφία του σπουδαίου Konstantin Rassadin.

Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης που διακρίνονται για την υψηλή τεχνική αρτιότητα τους, συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο τις δύο μεγάλες ρώσικες παραδόσεις: το κλασικό μπαλέτο και το καλλιτεχνικό πατινάζ. Τα Μπαλέτα ιδρύθηκαν το 1967 και έγιναν παγκοσμίως γνωστά για την νέα μορφή χορού που παρουσίαζαν. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας περισσότερες από 9000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Επίσης χρωστούν τη μεγάλη φήμη τους στον χορογράφο Konstantin Rassadin, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής το 1980. Σημαντική είναι επιπρόσθετα και η συμβολή του Μουσικού Διευθυντή Leo Korkhin, ο οποίος είναι βασικός Μαέστρος των μεγαλύτερων ορχηστρών της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης και της φημισμένης Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης. Σήμερα τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 χορευτές και παρουσιάζουν σε όλο τον κόσμο κορυφαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως “Καρυοθραύστης”, “Λίμνη των Κύκνων”, “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, “Σταχτοπούτα”, “Ωραία κοιμωμένη”.

Φέτος τα κορυφαία Μπαλέτα έρχονται στη χώρα μας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Badminton στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το κορυφαίο ρομαντικό μπαλέτο “Η Ωραία Κοιμωμένη” για ορισμένες μοναδικές παραστάσεις.

Πληροφορίες Παράστασης

H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 17:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 12:30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17:00

ΘΕΑΤΡΟ ВАDMINTON

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 19:30
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 17:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 12:30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17:00

Περισσότερες πληροφορίες στα:

http://abcd.gr/el/

https://www.viva.gr/tickets/dance/badminton-theater/i-wraia-koimwmeni/

 

 

balleton.gr