Menu

Μαθήματα Ζωής από την Isabella Boylston, την νεότερη κορυφαία χορεύτρια του American Ballet Theatre

Δεν είναι εύκολο κατόρθωμα να γίνει κάποιος επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου πόσο μάλλον κορυφαίος χορευτής στο American Ballet Theatre (ABT) γνωστό ως μία από τις καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές ομάδες χορού στον κόσμο, που χρονολογείται από το 1940. Η θέληση και η εκπαίδευση δεν είναι αρκετά για να φτάσει κάποιος χορευτής σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να διαθέτει το ταλέντο που θα τον κάνει να ξεχωρίσει και να γίνει κορυφαίος χορευτής σε ένα τόσο διάσημο θίασο μπαλέτου.

Η Isabella Boylston σε ηλικία μόλις 29 ετών προφανώς είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική μπαλαρίνα. Είναι η νεότερη κορυφαία χορεύτρια του American Ballet Theatre, μια από τις μπαλαρίνες που έχουν την ανώτερη θέση με βάση τις βαθμίδες διάκρισης των χορευτών στο εσωτερικό του διάσημου θιάσου μπαλέτου.

Γεννήθηκε στο Sun Valley, Idaho και οι γονείς της δεν είχαν σχέση με το μπαλέτο. Η Isabella άρχισε να ασχολείται με το μπαλέτο σε ηλικία τριών ετών σε ένα τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας. Η οικογένεια της μετακόμισε στο Boulder του Κολοράντο και όταν ήταν επτά ετών, η Isabella άρχισε την εκπαίδευσή χορού στο Boulder Ballet, όπου η θέληση της για να συνεχίσει μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο χορό γινόταν όλο και πιο έντονη. Αργότερα σε ηλικία 12 ετών σπούδασε στην Ακαδημία Μπαλέτου του Κολοράντο στο Ντένβερ. Το 2005 εντάχθηκε στο ABT ως μαθητευόμενη μπαλαρίνα, γρήγορα ανήλθε σε ανώτερες βαθμίδες και δύο χρόνια αργότερα έγινε μέλος του corps de ballet. Το 2014 προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια.

Η Isabella Boylston διακρίνεται για το στυλ του χορού της, τα απίστευτα ισχυρά άλματα της και τις μαγευτικές γραμμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί διάσημοι σπουδαίοι χορογράφοι της σημερινής εποχής συμπεριλαμβανομένων των: Benjamin Millepied, Christopher Wheeldon και Alexei Ratmansky είχαν ως μούσα την Isabella Boylston για να δημιουργήσουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μπαλέτα. Οι μπαλαρίνες είναι αναμφισβήτητα από τις ισχυρότερες και πιο ευκίνητες αθλήτριες του κόσμου. Πρέπει μέσα από σκληρή προπόνηση να καταφέρουν να παρουσιάσουν τις δύσκολες κινήσεις του μπαλέτου στην σκηνή σαν να είναι απλές και χαριτωμένες. Η Isabella Boylston καταφέρνει να συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά με ξεχωριστό τρόπο γεγονός το οποίο συναντάται σπάνια σε μια γενιά.

Μετά από 26 χρόνια συντονισμένης προσπάθειας ακολουθώντας το όνειρο της χωρίς να παρεκκλίνει κατάφερε να πετύχει και να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο μιας καλλιτεχνικής καριέρας στο μπαλέτο. Οι προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεράσει (τόσο σωματικά όσο και ψυχικά) στο δρόμο για την επιτυχία της έδωσαν κάποια πολύτιμα μαθήματα που είναι χρήσιμα για όσους προσπαθούν να ακολουθήσουν τα όνειρα τους σε ένα επάγγελμα τα οποία είναι:

Να μην σταματάτε ποτέ να διευρύνετε τις γνώσεις σας: Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σημαντικότερα εφόδια ενός επαγγελματία. Όπως για να γίνει μια χορεύτρια πρίμα μπαλαρίνα απαιτείται πειθαρχία και αφοσίωση στη συγκεκριμένη μορφή τέχνης. Η Isabella πάντα προσπαθεί με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση να βελτιώνει την τεχνική της κίνησης της.

“Υποθέτω ότι είναι η ανταγωνιστική μου φύση που με οδηγεί στο να επικεντρώνομαι στην τελειοποίηση των τεχνικών δεξιοτήτων μου ως χορεύτρια”, αναφέρει η Isabella χαρακτηριστικά προσθέτωντας: “Από μια τέλεια απόδοση δεν είναι ποτέ εφικτό να υπάρχει πάντα περιθώριο για βελτίωση και αναζήτηση για περισσότερα. Είμαι πάντα στο δρόμο της εξεύρεσης τρόπων για να εκτελέσω τους ρόλους μου με περισσότερη ακρίβεια και εκφραστικότητα, ακόμα και για παραστάσεις που έχω χορέψει στο παρελθόν, όπως το χορό για το ρόλο της Οντέτ/Οντίλ στη Λίμνη των Κύκνων. Ο χορός είναι μια μεγάλη διαδρομή προς την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος που απαιτεί πειθαρχία, μεγάλη θέληση, χάρη και ακρίβεια.”

Μάθετε να δέχεστε την κριτική με θετικό τρόπο: “Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο ABT,” θυμάται η Isabella, “Υπήρξε ένα διάστημα που έπαιρνα την κριτική προσωπικά. Ήμουν νέα, τόσο από άποψη ηλικίας όσο και από άποψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Καθώς άρχισα να νιώθω πιο άνετα με τον εαυτό μου και καλύτερη ως χορεύτρια, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι οι καθηγητές προσπαθούσαν μόνο να με βοηθήσουν και η κριτική τους δεν ήταν μια προσωπική επίθεση σχετικά με το ποια ήμουν ως χορεύτρια ή ως άτομο.”

Σχετικά Links

http://www.isabellaboylston.com/

http://www.abt.org/dancers/detail.asp?Dancer_ID=162

 

Πηγή πληροφοριών: forbes.com

 

 

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή