Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μπαλέτο Μπολσόι στο Λονδίνο

Το Μπαλέτο Μπολσόι στο Λονδίνο

To Bolshoi Ballet παρουσιάζει κορυφαίες παραστάσεις μπαλέτου στο Covent Garden του Λονδίνου τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Το κοινό του Λονδίνου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μεγάλες παραγωγές του κλασικού ρεπερτορίου του Μπαλέτου Μπολσόι όπως: “Δoν Κιχώτης”, “Λίμνη των Κύκνων”, “Το ημέρωμα της στρίγγλας”, “Οι φλόγες του Παρισιού” και “Ο Κουρσάρος” από 5 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου 2016.

Ανάμεσα στα αστέρια του μπαλέτου που θα λάμψουν στις παραστάσεις στο Covent Garden είναι η κορυφαία χορεύτρια του Royal Ballet, Natalia Osipova, η οποία θα χορέψει ως προσκεκλημένη καλλιτέχνης με το Bolshoi Ballet καθώς και οι κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι: Maria Alexandrova, Ekaterina Krysanova, Olga Smirnova, Svetlana Zakharova, Semyon Chudin, David Hallberg, Denis Rodkin, Vladislav Lantratov and Ruslan Skvortsov, σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας του κορυφαίου θιάσου της Ρωσίας στο Covent Garden.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Η σεζόν Μπολσόι ανοίγει με την πρεμιέρα στο Λονδίνο της εντυπωσιακής νέας αναβίωσης από τον Alexei Fadeyechev του μαγευτικού μπαλέτου «Δον Κιχώτης» του Marius Petipa. Μια εντυπωσιακή χορογραφία με χρώμα και ενέργεια που αποτελεί εύστοχη μεταφορά του αριστουργήματος του Θερβάντες. Κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης η Kitri και ο Basil, ένα ερωτευμένο ζευγάρι που πρέπει να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να υπερισχύσει η αγάπη τους.

5, 26, 27, 28 Ιουλίου

Ακολουθεί η μαγευτική προσαρμογή για το Μπαλέτο Μπολσόι από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς του κλασικού μπαλέτου «Λίμνη των Κύκνων», βασιζόμενη στη χορογραφία των Petipa και Lev Ivanov, ένα αριστούργημα με λυρισμό, δράμα και εντυπωσιακές εικόνες. Η κορυφαία μουσική του Tchaikovsky είναι το στοιχεία που καθιστά το μπαλέτο ένα από τα αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου σε όλο τον κόσμο.

29, 30 Ιουλίου και 1, 2, 8, 9, 10 Αυγούστου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται με την ρυθμική παραγωγή του καταξιωμένου χορογράφου Jean-Christophe Maillot, «Το ημέρωμα της στρίγγλας», ένα έργο που αναδεικνύει την ενέργεια του Μπολσόι. Η πνευματώδης μουσική του Dmitri Shostakovich συμβάλει στην εύστοχη απεικόνιση του ομώνυμου έργου του Σαίξπηρ.

3, 4 Αυγούστου

Η ξεχωριστή αναβίωση του μπαλέτου «Οι Φλόγες του Παρισιού» από τον διάσημο χορογράφο Alexei Ratmansky επιστρέφει στο Λονδίνο. Η δυναμική και επιβλητική μουσική του Boris Asafiev, ξεχωρίζει και το μπαλέτο περιλαμβάνει ένα από πιο εντυπωσιακά pas de deux του κλασικού ρεπερτορίου.

5, 6 Αυγούστου

Το πρόγραμμα των παραστάσεων ολοκληρώνονται με το εκπληκτικό μπαλέτο «Le Corsaire» σε μετεξέλιξη από τον διάσημο χορογράφο Alexei Ratmansky της θρυλικής κλασικής χορογραφίας του Petipa.

11, 12, 13 Αυγούστου

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.roh.org.uk/about/bolshoi

 

Πηγή πληροφοριών: rbth.com

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru

 



balleton.gr