Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στην Άνδρο

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στην Άνδρο

Ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου και μουσικής θα παρουσιαστεί στις 21 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου με την συμμετοχή καταξιωμένων νέων χορευτών του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστούν τα έργα Caspian Suite και Medianoche σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, διακεκριμένοι χορευτές και μελλοντικά αστέρια του μπαλέτου θα χορέψουν σε μια λαμπερή βραδιά για το κοινό. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορες βαθμίδες των χορευτών του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού όπως: Allister Madin (Sujet), Roxane Stojanov, Mickaël Lafon και Matthieu Botto (Coryphée), Camille de Bellefon (Quadrille), Laura Fridman (σολίστ μπαλέτου κι απόφοιτη του πανεπιστημίου του Γέιλ). Επίσης θα συμμετάσχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Tsuey Ying Taï, η οποία παίζει κρουστά στην ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού, η Ellina Akimova, πιανίστρια στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, ο σαξοφωνίστας Eric Tallet και ο Jean-Marc Kérisit, παίκτης εγχόρδων, βιολιού και βιόλας.

Οι καλλιτέχνες αναβιώνουν τις χορογραφίες των θρυλικών Ballet Russes, τα οποία δημιούργησαν την επανάσταση στον γαλλικό χορό το 1909 στο θέατρο Châtelet και συνέχισαν να καθορίζουν τον χορό στις επόμενες δεκαετίες. Έναν αιώνα μετά, λάμπουν ξανά στη σκηνή μέσα από την εμπνευσμένη καλλιτεχνική ερμηνεία των χορευτών. Μέσα από αυτή την αφοσίωση, γεννήθηκαν οι μουσικές συνθέσεις της Ellina Akimova, και οι χορογραφίες των Allister Madin, Guy Poggioli και Laura Fridman.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες στο:

http://www.festivalandros.gr/event/choros-music-ballet-gala-kallitechnes-apo-tin-opera-tou-parisiou/

Πληροφορίες για την παράσταση

 

Music & Ballet Gala

Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ώρα: 21:00 – 23:00

 

Μια πραγματικά λαμπερή βραδιά...

 

Πηγή πληροφοριών: festivalandros.gr

Πηγή εικόνας: festivalandros.gr

balleton.gr